Ötösre vizsgáztak a DEAC futballistái

Frissítés: 2018-10-01 07:14:47

Parádés játékkal, öt gólt szerezve mért nagy csapást a debreceni alakulat a másodosztályba vágyó Jászberényre, így feledtette a drukkerekkel az előző heti fájdalmas kupabúcsút.

Talán még a DEAC játékosai sem mertek olyan forgatókönyvről álmodni, amely jellemezte a Jászberény elleni vasárnapi bajnokit. A hajdúságiak az előző héten Szarvason szenvedtek drámai vereséget, aminek köszönhetően elbúcsúztak a Magyar Kupától. Szerencsére a kellemetlen fiaskón túltették magukat Sáfár László tanítványai, ezt bizonyították a fordulót listavezetőként kezdő vetélytárs ellen.

A debreceni védelemből hiányzott Kiss László és Virág Aladár, a hátsó alakzat közepén Máté Péter és Kónya Csaba jutott szóhoz, míg a két szélen Karikás Krisztián és Nagy Zoltán robotolt. A DEAC kapuját Szabados István őrizte, a 20 éves hálóőr meghálálta a bizalmat, remekül állta a sarat.

A feljutásról álmodozó jászberényiek kezdték aktívabban az ütközetet, de a vezetést Balogh Krisztián révén csapatunk szerezte meg. Balogh egy remekül eltalált lövéssel iratkozott fel a gólszerzők listájára. A 19. minutumban újra középkezdéshez vonulhatott a Jászberény, mivel Bíró Péter is „beköszönt”. Farkas révén szépítettek a vendégek, de Sidibe egy szépen felépített támadást követően feltette az i-re a pontot, így a szünetben 3–1 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően sem lassította a DEAC: a 60. percben Bíró Péter kísérletével szemben ismét tehetetlennek bizonyult Miski Zoltán, míg a hajrában beszálló Kerekes Krisztián bizonyította, hogy nem hagyta góllövő cipőjét Szarvason.

Mindent összevetve Máté Péterék egy jó iramú bajnokin arattak szenzációs győzelmet, ennek köszönhetően a 11. helyre léptek előre a táblázaton.

„Leszámítva az első találatunkig eltelt időt, végig kézben tartottuk a mérkőzést, bár a labdát többet birtokolták a jászberényiek, ettől eltekintve mindenre kiválóan reagáltunk. Örömteli, hogy ennyi gólt tudtunk lőni, mindegyiket jó pillanatban szereztük. Miután előnybe kerültünk, viszonylag hamar megdupláztuk a fórunkat. 3-1-es eredménnyel mehettünk az öltözőbe, a második félidőben tartottuk az első játékrészben mutatott ritmust. Nagyon örülünk a három pontnak, boldogságunkat az is fokozza, hogy az egyik bajnokesélyest fektettük két vállra. Nagyon jó kategóriájú találkozót láthattak a szurkolók, főleg az első negyvenöt percben” – mondta Sáfár László.

DEAC-Jászberény 5-1 (3-1)

gólszerzők: Balogh K. (11.), Bíró P. (19., 60.), Sidibe (30.), Kerekes (85.), ill. Farkas (27.)

Megye I-es együtteseink is kitettek magukért, mivel a DEAC II. a Berettyóújfalu otthonában nyert 3-2-re, míg a DASE a Hajdúsámsonnal ikszelt (0-0).


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-09-30 20:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Balassagyarmaton maradt alul a DEAC

Biró Ádám * 2017-09-25 11:14:37

Responsive image
Megharcoltunk a három pontért

Biró Ádám * 2019-04-07 21:03:00

Responsive image
A Loki fiataljai várnak a DEAC-ra

Biró Ádám * 2019-01-29 16:03:00