Ezúttal a Diósgyőrt ütötték ki futballistáink

2018-10-14 19:26:00

Öt gól, kiállítás, kihagyott tizenegyes, fölényes DEAC-siker – címszavakban így lehetne összefoglalni futballistáink legutóbbi bajnokiját. Sáfár László alakulata a 4–1-es diadalnak köszönhetően folytatta remek hazai szereplését.

A DEAC vasárnap délután a Diósgyőr II. személyében a tabellaszomszédját látta vendégül, a debreceniek a 12., míg a miskolciak a 13. helyről várhatták a kezdő sípszót.

Sáfár Lászlónak a sérülések okoztak fejtörést, többek között Máté Péter és Ibrahima Sidibe sem léphetett pályára.  Eseménydúsan alakult az ütközet eleje, először a diósgyőriek szerezhették volna meg a vezetést, de Szabados István csodálatos védéssel megóvta a kapuját a góltól. A hatodik percben egy szöglet után a Máté Pétert helyettesítő Katona Tamás fejesét nem tudta hatástalanítani Bukrán Erik. A 28. minutumban Farkas Marcell próbálkozásánál már Szabados is tehetetlennek bizonyult, egalizált a DVTK. Az első játékrész hajrájában felpörögtek az események: előbb Kiss László szerzett lesipuskás találatot, majd Bárdos Bencét könyöklés miatt kiállította a játékvezető.

A második félidőben a Krisztiánok vitték a prímet a hazai csapatban, Kerekes Krisztián az 55., míg Karikás Krisztián a 74. percben köszönt be. Karikás egyébként könnyen duplázhatott volna, hiszen a Kerekes által kiharcolt büntetőnél ő állt a labda mögé, ám a kapu fölé bombázott.

Hazai pályán továbbra is jól „muzsikálnak” futballistáink, amit ékesen bizonyít, hogy Bíró Péterék tíz forduló alatt tizenkét ponttal gazdagodtak, ebből pedig tizenegyet a Dóczy József utcai stadionban szereztek.

„Talán korai ilyet mondani, de hatpontos bajnokit vívtunk, és úgy készültünk erre a meccsre, hogy csak és kizárólag a győzelem az elfogadható. Az elején jött a már-már szokás rövidzárlat, szerencsére Szabados Pisti bravúrral hárított. 1–0 után rúgnunk kellett volna egy másik gólt, ami nem jött össze. A diósgyőriek egyenlítettek, ám jól reagáltunk erre. A kiállítás után a második félidő első tíz percét megnyomták a vendégek, viszont ezt követően eldöntöttük a mérkőzést. A piros lap egyébként nagyban meghatározta a találkozó összképét, hiszen tíz emberre volt megszervezve a diósgyőriek védekezése, és a hiányzó láncszem nagyban befolyásolta a játékukat” – nyilatkozta Sáfár László, akit a hiányzókról is kérdeztünk. Ezzel kapcsolatban a DEAC vezetőedzője elmondta, egy csapat életében mindig adódnak sérülések, de azért bő a keret, hogy megfelelően pótolják a kidőlő embereket.

A megye I-ben a DEAC II. Hajdúböszörményben 4–1-es vereséget szenvedett, a DASE pedig a Monostorpályitól lopott egy pontot (1–1).  

Eredmények:

DEAC–DVTK II. 4–1
gólszerző: Katona (6.), Kiss (44.), Kerekes (55.), Karikás (74.), ill. Farkas (28.)

Hajdúböszörmény–DEAC II. 4–1
gólszerző: Oláh N. (8., 69.), Barna (22.), Bereczki (74.), ill. Nagy K. (28.)

DASE–Monostorpályi 1–1
gólszerző: Haraszti (78.), ill. Pataki (38.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-10-14 19:26:00

további cikkek a témában
Responsive image
Éremesélyessel csatáznak labdarúgóink

Biró Ádám * 2018-10-19 11:04:00

Responsive image
Bizonyítási vágy fűti labdarúgóinkat

Biró Ádám * 2019-03-29 14:59:00

Responsive image
Vereség a kis Loki elleni edzőmeccsen

Biró Ádám * 2019-07-13 16:40:33