Mesterhármasra hajtanak a futballistáink

2018-10-26 15:33:00

A DVTK II. és az ESMTK elleni diadalokat követően ezúttal a Cigánd ellen igyekszik begyűjteni a három pontot a DEAC együttese. Máté Péterék a komoly gödörben lévő borsodi alakulattal hazai pályán csapnak össze vasárnap 13.30-tól.

A DEAC zsinórban a harmadik győzelmét arathatja az NB III Keleti csoportjában, a mesterhármashoz a Cigándot kell legyűrnie Sáfár László csapatának. A 13. helyen álló borsodiak nem a legjobb előjelekkel várhatják a hétvégi meccset, hiszen az előző hét fordulót nyeretlenül zárták, legutóbb a Salgótarjánt tudták két vállra fektetni még augusztus végén. Ennek ellenére csapatunk rutinos középpályása, Spitzmüller István nem számít könnyű mérkőzésre.

„Valószínűleg a cigándiak átadják a területet nekünk, de igyekszünk feltörni a zárt védekezésüket. A gyengébb eredmények miatt nagy nyomás nehezedik ellenfelünkre, ám ez veszélyes is lehet ránk nézve, hiszen fűtheti őket a bizonyítási vágy. Szeretnénk a lehető leghosszabb ideig kitolni a győzelmi sorozatunkat, ami fontos is lenne ebben a szoros bajnokságban, ahol két-három győzelemmel nagyon sokat lehet előrelépni. Nagy Zoltán eltiltott, így ő nem léphet pályára vasárnap, mellette Karikás Krisztián sérüléssel bajlódik, minden bizonnyal rá sem számíthat a szakmai stáb. Szerencsére bő a keretünk, emiatt a hiányzókat mindig megfelelően tudjuk pótolni" - nyilatkozta Spitzmüller.

A DEAC a legutóbbi játéknapon az előző kiírásban ezüstérmet szerző ESMTK otthonában győzedelmeskedett 1–0-ra. Spitzmüller duplán örülhetett, hiszen a három pontot eredményező találatot ő szerezte.

„Igazi csapatként funkcionáltunk, még Nagy Zoli kiállítását is elbírtuk. Első gólomat szereztem DEAC-mezben, őszinte leszek, már nagyon vártam erre. Ilyenkor meg kell vendégelni a csapattársakat, de mondanom sem kell, hogy ez kellemes teher” – fogalmazott a 32 esztendős futballista.

A megye I-ben a DEAC II. városi derbit vív a listavezető Loki második gárdájának otthonában szombaton 13.30-tól, míg másnap ugyanebben az időpontban a DASE a Hajdúszoboszlót fogadja.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-10-26 15:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Végleges az NB III. mezőnye

Biró Ádám * 2018-07-06 16:35:03

Responsive image
Ezúttal a Sajóbábonynak nem kegyelmeztünk

Biró Ádám * 2018-11-11 21:11:00

Responsive image
Alapemberei nélkül utazik a DEAC Putnokra

Biró Ádám * 2018-04-27 11:41:51