Sáfár László értékelte az őszi idényt

2018-12-05 12:11:00

Labdarúgóink tizenhat forduló alatt huszonnégy ponttal gazdagodtak idén a harmadosztályban, így Máté Péterék a középmezőnyben telelhetnek. Sáfár László vezetőedzővel többek között összegeztük az elmúlt hetek produkcióját, illetve a tréner elmondta, mekkora átalakulás várható a keretben.   

A hetedik helyről várhatjuk a bajnokság márciusi folytatását. Mit gondol a csapat őszi szerepléséről?

Az utóbbi hetekben jó teljesítményt nyújtottunk, ennek köszönhetően feljebb zárkóztunk a táblázaton. A Putnok elleni évzárón lehetőségünk nyílt arra, hogy egy győzelemmel az ötödik pozíciót megszerezzük, de sajnos ez nem sikerült, bár azt sem szabad elfelejteni, hogy a putnokiak nagyon erősek. Mindent figyelembe véve elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel.

Több fényes sikert is arattunk az idei szezonban. Melyik mérkőzést tudná kiemelni?

A Jászberény elleni 5-1-es győzelmünket választanám, ennek több oka is van. Ezen a bajnokin minden a terveink szerint alakult, és az akkori listavezetőt tudtuk szép játékkal két vállra fektetni. Látványos meccset vívtunk a jászberényiek ellen, valószínűleg azok a drukkereink, akik megnézték ezt a meccset, a következő hazai találkozónkra is kilátogattak a futballunk miatt.

Hazai pályán jól szerepeltünk, ám vendégségben döcögött a DEAC szekere. Mi lehet ennek a kettőségnek a magyarázata?

Idegenben két bajnokin tudtunk három pontot szerezni, de például a Sényő elleni összecsapásban jóval több volt, ám a ziccereinket nem tudtuk értékesíteni. Mi sem tudjuk pontosan annak a lélektani okát, hogy miért nem tudtunk több pontot szerezni házon kívül. A tavaszi idényre szeretnénk egy olyan taktikát megvalósítani, amelynek köszönhetően idegenben is eredményesebbek lehetünk.

Úgy tűnik, a DEAC-ban jó elegyet alkotnak a rutinos és a tehetséges játékosok.

Így gondolom én is, és ezt bizonyítja, hogy tavaly őszhöz képest közel kétszer annyi pont áll a nevünk mellett. Egyébként azt szoktam mondani, hogy a fiatal futballista ugyanolyan játékos, mint egy idősebb, csak az ifjaknál a tapasztalat még hiányzik. A rutinos labdarúgók az edzők meghosszabbított kezeiként funkcionálnak a pályán, ez nálunk is érzékelhető. 

Sokan állítják, a Keleti csoport idei mezőnye rendkívül kiegyenlített.

Ezt megerősíthetem. Az előző évben a Monor abszolút kiemelkedett, idén nincs ilyen kvalitású csapat, bár többek között a Szolnok, a Putnok és a Jászberény egyaránt komoly játékerőt képvisel. Úgy vélem, akadnak olyan gárdák is, amelyek várakozáson alul teljesítettek az ősszel.

Mekkora változások lehetnek a keretben a holtszezon során?

Jelentős játékosmozgást nem szeretnék. Két poszton kívánjuk megerősíteni a csapatot, nagy kérdés, hogy lesz-e erre lehetőségünk, mivel a téli átigazolások mindig jóval nehézkesebbek.

Végezetül beszéljünk egy kicsit a felkészülésről. Meddig pihenhetnek a játékosok?

Január közepén csapunk bele a munkába. Két héten keresztül délelőtti edzéseket is tartunk, majd az idő előrehaladtával felvesszük a bajnoki ritmust. Az edzőmeccsekkel kapcsolatban azt tudom elmondani, hogy javában zajlanak az egyeztetések. Korábban a környék harmadosztályú együtteseivel, például a Tiszaújvárossal és a Füzesgyarmattal csaptunk össze, de ezekkel a gárdákkal viszonylag korán összefutunk a bajnokságban, így valószínűleg új riválisokat kell találnunk.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2018-12-05 12:11:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nehéz hazai feladat előtt a DEAC

Biró Ádám * 2017-10-12 16:02:00

Responsive image
Bizakodva, de nem elbizakodottan

Biró Ádám * 2018-11-02 15:54:00

Responsive image
Minden jó, ha a vége jó: DEAC-DVTK II. 3-0

Biró Ádám * 2018-06-04 12:41:57