DEAC - OFS összefogás nehéz sorsú gyermekekért

Frissítés: 2018-12-06 09:04:45

Adománygyűjtést szerveznek az Olasz Focisuli és DEAC labdarúgói. Közös akciójuk célja, hogy minél több ajándékot adhassanak át a Böjte Csaba általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet számára. A szervezet Erdélyben, nehéz, sokszor embertelen körülmények között élő fiatalokat karol fel.

Több mint 2500 gyermeket nevelnek, 25 elhagyott és évtizedek óta üresen állt ferences kolostor otthonokban, melyeket maguk hoznak rendbe. Nem csak ételt, otthont, ruhát biztosítanak a kicsiknek, de törődnek taníttatásukkal is. Az Olasz Focisuli pár éve a kárpátaljai gyerekeknek gyűjtött, a következő két hétvégén sorra kerülő 28. Mikulás és Karácsonyi pedig Böjte Csaba és munkatársai áldozatos munkáját szeretnék segíteni.

Hegedüs Tamás, az Olasz Focisuli, valamint Pöszmet Tibor, a DEAC labdarúgó szakosztályának vezetője arra kéri a debreceni és más városok sportegyesületeit, sportszakosztályait, hogy a tornán csatlakozzanak az akcióhoz. Az adakozni vágyók már kinőtt, nem használt sportcipőket, sportmezeket, sportfelszereléseket, esetleg melegítőket, iskolai eszközöket, édességeket vigyék a verseny idején a Hódos Imre-sportcsarnok versenyirodájába (szombat és vasárnap). Szívesen fogadnak továbbá tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket is, amelyekkel az otthonokban gondozott gyermekek és nevelőik mindennapjait segíthetik az adakozók.

Az ajándékokat a Mikulás és Karácsonyi gyermektorna eredményhirdetésnél (december 9-én és 16-án) adják át a Hódos Imre-sportcsarnokban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány képviselőjének, akivel közösen, még ünnepek előtt eljuttatják az ajándékokat a Dévai Szent Ferenc Alapítvány központjába.

PKZs.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-12-06 08:55:00

további cikkek a témában
Responsive image
Fájó pofont kaptak futballistáink

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-23 20:00:00

Responsive image
Döntetlennel zárult a flúgos futam

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-05-26 21:38:00

Responsive image
Vereséggel kezdtük a tavaszt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-03 19:59:00