Pécsen a játszmák eleje volt jobb általában

2018-03-26 10:10:20

A Medikus Kupa és egyéb okok miatt a szokásosnál is tartalékosabban utazott Pécsre a DEAC férfi röpicsapata hétvégén. Ehhez képest majdnem megcsíptek a srácok egy-egy szettet. Folytatás a Sümeg ellen, szintén idegenben.

Férfi röplabda NB I., rájátszás a 9-11. helyekért

PEAC – DEAC 3:0 (12, 16, 17)

Pécs, 100 néző. V.: Farkas L., Nagy L.

PEAC: Dolgos, Fodor, dr. Horváth, Salazar, Soós, Tursics. Csere: Kaszás (liberó), Pólics, Portik. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

DEAC: Nagy A., Pallós, Kusnyér, Remete, Mészáros Z., Szikszai. Csere: Kerekes, Horváth P. Vezetőedző: Fodor Antal.

Gyöngyösi Zoltán: Túllendültünk a csalódottságon, hogy nem sikerült a felsőházba jutnunk, és magabiztos győzelmet arattunk a Debrecen ellen.

Fodor Antal: Sérülés és munkahelyi elfoglaltság miatt többen hiányoztak. A Pécs egységesebb volt, megérdemelten nyert. Voltak a mérkőzésnek olyan időszakai, amiikor megvolt a lehetőség a fordításra, de a játszmák közepétől mindig elhúzott ellenfelünk.

Azt tudni kell, hogy a DEAC az élvonal alapszakaszának végén az utolsó helyen végzett (11. hely), és a 10., valamint a 9. gárdával (Pécs, Sümeg) egy mini rájátszást vív az elkövetkező hetekben - oda-visszavágós alapon. ebből az első mérkőzés most hétvégén lement. Igazából a Pécsnek, valamint a Sümegnek is csalódás, hogy nem jutottak be a felsőházba, a DEAC-nak meg azért érdekes a helyzete, mert már akármit tesz, nem tud elmozdulni az utolsó helyről. Az ok egyszerű: a röplabdában az alapszakaszi pontokat továbbvitték a csapatok, s nem osztották újra azokat, mint például a futsalban. Viszont a mieink nem nyertek egyszer sem, így már a play off elején akkora volt a hátrányuk, amelyet semmiképp sem dolgozhatnak le.

Gyakorlatilag az önbecsülés megtartása a cél és a csapat következő, őszi keretének összekovácsolása, amennyire lehetséges, hogy egy ennél jobb szezont vívjanak a srácok majd. Na, de hol?

Várhatóan újra az NB1-ben, hiszen - bár egy elég érdekes félreírás miatt a versenyszabályzat gyakorlatilag hibás, ezért 100%-osan nem jelenthető ki -, nem lesz kiesője a mostani NB1-nek. Elvileg a 12. csapat lenne ez a kieső, de a Szeged már az elején visszalépett, tehát automatikusan ők a 12-ikek. Mindenesetre az a biztos, ami már elmúlt, így nem jelenthetjük ki felelősséggel, hogy mindenképpen bent maradt a DEAC, de gyakorlailag - hacsak nem talál ki valami csúnyaságot a szövetség - ez a helyzet: vagyis vereségei ellenére is folytathatja ősszel a DEAC férfi röplabdacsapata, itt a legmagasabb osztályban.

Duma. Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila (archív)
Adatok forrása: hunvolley.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-03-26 10:10:20

további cikkek a témában
Responsive image
Minőségi röplabda, szoros vereséggel

Koppányi Szabolcs * 2018-10-29 11:08:59

Responsive image
Izgalmas meccsen idegenbeli győzelem

Koppányi Szabolcs * 2017-12-10 15:03:36

Responsive image
Sümegen túltoltuk az elejét

Koppányi Szabolcs * 2017-12-04 14:47:21