Erősebb női röpicsapattal várjuk a bajnoki rajtot

Frissítés: 2018-08-28 16:41:40

A fenti kép a két barátnőt mutatja, akik közül balra a régi, jobbra az új csapatkapitány látható (egy idei MEFOB-meccs előtt). A DEAC női röplabdázói már több mint 3 hete keményen edzenek az új idényre, ahol továbbra is az NB2 keleti mezőnyének többi tagjával veszik fel a versenyt. Rajt szeptember végén - addig még sok munka vár a csajokra, hiszen 6 új embert kell a trénernek beépíteni a keretbe!


Kuszkó Zsolt edzőt kérdeztük arról, hogy milyen változás lesz a legutóbbihoz képest a női röplabda NB2-es menetrendjében, milyen sorsolást kapott a DEAC gárdája, a keretünk mennyiben lesz más az új szezonban, mikortól és hányat edzenek augusztusban? Emellett megtudtuk azt is a szakembertől, hogy ki lesz az új csapatkapitány (Papp Lotti ugyanis Budapesten fog dolgozni, így ezt a szerepkört más fogja betölteni), illetve kiderült az is, hogy a tréner milyennek érzi némileg átformálódó csapatát a 2018/19-es idény előtt.KUSZKÓ ZSOLT:

- Az első mérkőzésünk 2018. szeptember 29-én lesz (itthon, a miskolciak ellen), az utolsó 2019. április 27-én - az új menetrend szerint.

- Minden ugyanaz, mint volt, 3 csoport lesz továbbra is (kelet-közép-nyugat), csak az első körben a 7 NB2-es keleti csoporthoz beteszik 4 NB1-es csapat U21-es csapatát, és így lemegy egy kör alapszakasz decemberre, majd a kialakult sorrend után még lesz egy oda-visszavágó a 7 NB2-es gárda között.

- Papp Lotti Budapesten fog dolgozni, de nem igazol el, meglátjuk, hogyan fog tudni visszajátszani olykor. Viszont érkezik Nyíregyházáról 2 lány (az NB1-es csapatuk U21-es utánpótlásából) - Ratkos Petra (U14-es válogatott is volt) és Sitku Renáta, akik elsőéves egyetemisták lesznek a Debreceni egyetemen. Tiszaújvárosról szintén jön egy új lány, ő is elsős lesz (Mayer Flóra), valamint az U19-es csapatunkból is kiöregszik :) két lány: Gömöri Lídia és Illés Niki.

- Már augusztus 6-án megkezdtük a felkészülést, vagyis egy elég kemény alapozás negyedik hetében járunk. Heti öt edzésünk van (2 kondi, illetve 3 kondi+termes labdás edzéssel). A létszámra sincs panasz, járnak rendesen a lányok. Ugyanakkor a vidékiek közül még nem tudott mindenki csatlakozni hozzánk, illetve van pár sérültünk is. Ám a keret tagjai nagyon ügyesek és kitartóak. Egyébként Mayer Flóra is  beköltözött kollégiumba, s már ő is csatlakozott az edzésekhez. Plusz az egri Árvai Vanessza is terv szerint leigazol hozzánk, ő tavaly a MEFOB és a medikus csapat tagja volt, csak az NB2-t akkor nem vállalta, ám idén ez is változhat. Tervezünk még felkészülési tornára is elmenni, még keressük a lehetőséget.

- Mindent egybevéve szerintem erősödünk, de nekünk abban kell főleg javulni, hogy egy 14 fős kerettel tudjunk együtt dolgozni minden edzésen és mérkőzésen. Az, hogy érkezik 6 játékos mindezt elősegíti. Az új csapatkapitányunk pedig Szabó Csenge lesz ebben a szezonban.

NB2-es NŐI RÖPLABDA MENETREND (első szakasz)

2018.
szept. 29. DEAC - MVSC-MVSI
okt. 6. Kispest SE - DEAC
okt. 14. DEAC - Szegedi RSE
okt. 21. DSZC-Eötvös DSE - DEAC
okt. 27. DEAC - HÉP-RÖPKE SE
nov. 3. Fatum-Nyíregyháza - DEAC
nov. 17. Békéscsabai Röplabda Sportegyesület - DEAC
nov. 24. DVTK - DEAC
dec. 2. DEAC - DAFC Szeged
dec. 8. JRK - DEAC

Duma és edzőfotó: Koppányi Szabolcs
Fotó a csajokról: a csapat szurkolójától


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-08-28 16:24:28

további cikkek a témában
Responsive image
A papírforma szerint hozta a meccset a BL-résztvevő

Koppányi Szabolcs * 2019-01-21 00:12:32

Responsive image
Volt tartása csapatunknak, ami győzelmet ért

Koppányi Szabolcs * 2019-04-23 17:26:13

Responsive image
A Békéscsabát fogadják ma a röpis lányok

Koppányi Szabolcs * 2017-10-22 10:05:02