Meglátjuk mennyit erősödtek a röpis srácok!

Frissítés: 2018-10-05 15:22:22

A FINO Kaposvár otthonában kezdi meg NB1-es szereplését vasárnap a DEAC férfi röplabdacsapata. Fodor Antal edző remek, válogatott szintű erősítésekről számolt be, s bár Somogyban így sem mi leszünk az esélyesek, a szezon során jóval magasabbra kerülhet az a bizonyos léc, mint legutóbb.

FODOR ANTAL:
- Azt várom az első meccsünktől a rekodrbajnok ellen, hogy lássam, nem tud átlépni rajtunk a Kaposvár. Szeretném, ha szoros szettjeink lennének velük, jó játékkal! Az összeszokottság egy kicsit még hibádzik, persze, de ez a mérkőzés a csapat összecsiszolódását is elősegítheti.

A DEAC keretébe inkább érkeztek, mint távoztak onnan játékosok. Kusnyér Gergő Nyíregyházára távozott, de még ő sem biztos, hogy végleg, hiszen a tréner elmondása szerint, mivel itt tanul a Debreceni Egyetemen, lehet visszakanyarodik az útja majd, ha elég játéklehetőséget kap. Mellette Magyar Tamás, a csapat erőssége az, aki egyelőre nem áll rendelkezésére. Ő egy régen húzódó vállproblémájára tett pontot azzal, hogy megműttette. Ennek gyógyulása időbe telik, ám januártól már teljes értékű munkát végezhet a reményeink szerint.

ÉRKEZŐK

A keret többi része együtt maradt. Érkezett hozzá Kazincbarcikáról Budai Balázs és Nyíregyházáról Hubicska Patrik (mindketten ütők). Velük is erősödik a klub, ám a DEAC-ban folytatja pályafutását a korábbi 28-szoros válogatott Bagics Balázs (legutóbb Pénzügyőr, előtte Kaposvár) és jóbarátja, egy ideig csapattársa, Tóth András (legutóbb Székesfehérvár, előtte Pénzügyőr) is. Előbbi ütő, utóbbi feladó.

Bagics Balázs (2018. január)A DEAC-ot VÁLASZTOTTA

Bagics kapcsán érdekesség, hogy idén egyszer már visszavonult a Pénzügyőr gárdájából (korábban a Kaposvár csapatkapitánya is volt!), pedig 4 élgárda is hívta soraiba. Ugyanakkor a DEAC-nak volt egy aduja, mégpedig Tóni bá", aki miatt újra csatasorba áll, sőt gyakorlatilag magával hozta Andrist is Balázs.

Nagy előrelépés ez a keretet tekintve a DEAC-nál, és ha összeérik a gárda, na, meg, ha a sérülések is elkerülnek minket (az utóbbi években ezzel rendre nem volt szerencséje a játékosoknak), akkor a megváltozott lebonyolítású NB1-ben többet várhatunk a mieinktől, mint legutóbb.

MÁS LEBONYOLÍTÁS

A bajnokságról röviden: két 6-os csoportra osztották az NB1-et (ezek egyenértékűek). A DEAC a "B" jelűben van, a Kaposvárral, a Dunaferrel, a Kecskeméttel, a Sümeggel és Szolnokkal. Az alapszakaszban oda-vissza játszanak a csapatok. A kialakult sorrend után a két csoport 1-3 helyezettjei (mindkét csoportból) a felső-, a többiek az alsóházat alkotják majd. Itt is körmeccsek lesznek, majd a végén tovább variálják a metódust, hiszen lesz átjárás a felső- és az alsóház között is (erről később). A végén az utolsó két gárda egymás ellen dönti el ki esik ki.

A lényeg, hogy egyelőre az alapszakasz igen kemény meccsei következnek ősszel.

Először most vasárnap (okt. 7.) Kaposváron, 16.00 órától.

Hajrá, srácok!

Duma és fotó (edzésről): Koppányi Szabolcs
Fotó Bagics Balázsról: www.hunvolleey.hu


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-05 15:08:16

további cikkek a témában