Pénteken Szolnokon, vasárnap itthon a férfi röpisek

Frissítés: 2018-10-18 09:47:46

Remete László, a csapat rutinos tagja izgalmas, de győzelemmel kecsegtető meccseket vár a hétvégi nagy menetelés közepette is a férfi röplabdacsapatunktól. A DEAC fennállása egyik legerősebb keretével az NB1-es bajnokit idegenben és itthon a Dunaferr elleni kupameccset is hozni szeretné!

1. A DEAC pénteken Szolnokon (okt. 19. 19.00), vasárnap pedig itthon ismét a Dunaferr ellen (okt. 21. 17.00) játszik. Kemény hétvége, de talán nem esélytelen meccsekkel. Mit gondolsz a két derbiről?

2. Hogy érzed, mennyire ütős ez a mostani csapatunk, ha összeáll - anélkül, hogy túlfényeznénk magunkat, csak amit érzel, amit látsz, tapsztalsz?

3. A Dunaferr ellen nagyjából tudjuk már mire számíthatunk, hiszen nemrég legyőztük őket. A Szolnok két top csapat elleni vereséggel nyitott a bajnokságban, vagyis ebből még nehéz kiindulni, mégis, hova sorolnád őket nagyjából a mostani mezőnyben?REMETE LÁSZLÓ:
- Tényleg kemény hétvége lesz, a Szolnok a szezon elejére igazolt két tapasztalt játékost, akik, ha jól láttam az előző két meccsen még nem játszottak, de ellenünk már lehet, hogy pályára lépnek. Ha így lesz, akkor elég izgalmas meccs lesz.

- A Dunaferr ellen csak egy napunk lesz pihenni, de én a múlt hetinél jobb játékra számítok mindkét csapattól. Túl sok volt a hiba azon a meccsen mindkét oldalon, de összességében a mi csapatunkat jobbnak érzem ütőerőben, ami megint eldöntheti az eredményt. Talán mondhatjuk, hogy mióta a röpicsapatunk az első osztályban játszik, ez az egyik legerősebb keret, egyéni tapasztalatban, és teljesítményben legalábbis mindenképpen. Még a második meccsen is volt pár olyan hiba, amit az összeszokottság hiánya okozott, de ha összeérünk, akkor szerintem bármelyik csapat ellen eséllyel léphetünk pályára (kivéve talán a Kazincbarcikát). Bagics Balázs és Tóth Andris tapasztalata és hozzáállása nagyon jó hatással van minden játékosra és a hangulatra a meccseken.

- A Szolnok eredményeit nézve, nem voltak nagyon megalázott szerepben, mindkét csapat ellen 15 fölötti szetteket produkáltak, és nagyjából egyenletes teljesítménnyel, annak ellenére ,hogy a nyáron sok jó játékosuk távozott. Nehéz lenne ezek alapján besorolni őket valahova, de ha muszáj, akkor a csoportban a 4-6. helyre számítok tőlük.

(Érdekesség: a DEAC férfi futsalosai is a Dunaferrt fogadják, ők pénteken 18.30-tól játszanak a DESOK-ban.)

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-18 09:42:04

további cikkek a témában
Responsive image
Erősebb női röpicsapattal várjuk a bajnoki rajtot

Koppányi Szabolcs * 2018-08-28 16:24:28

Responsive image
Túl jó volt a Szolnok most a számunkra

Koppányi Szabolcs * 2018-01-29 10:13:52

Responsive image
Pénzügyőr-siker hétvégén

Koppányi Szabolcs * 2019-03-24 15:24:22