Először vesztett szettet a Kecskemét a bajnokságban

Frissítés: 2018-10-28 02:58:21

A férfi NB1-ben a Kecskemét jelenleg vezeti a mezőnyt. Három eddigi meccsét egyaránt 3-0-ra nyerte. A DEAC volt az első, amelyik elcsent egy játékot, ám röplabdázóink így is fejet kellett hajtsanak az erősebb csapat tudása előtt. Igaz, teljes erőbedobásra késztettük a vendégeket szombaton este.

Férfi röplabda NB1
2018. okt. 27. Debrecen, DESOK

DEAC - Kecskeméti RC 1-3 (-12, -19, 18, -18)
STAT ITT 

KÉPGALÉRIA

FODOR ANTAL:

- Úgy nézett ki kezdetben, hogy jóval jobbak lesznek nálunk. Meglepett minket a Kecskemét - vagy mi magunkat. Ám a második szettben már magunkra találtunk, igaz, azt is megnyerte a Kecskemét. A harmadikban aztán már nekünk sikerült meglepetést okozni nekik, így ezt elég magabiztosan hoztuk. A negyedikben visszaállt a korábbi menetrend. Egészében véve partiban voltunk a Kecskeméttel, komoly erőbedobásra késztettük őket. Ráadásul egy igen jó mérkőzést tudtunk játszani velük. Ám a dobogóra hajtó csapat győzelmét - reálisan nézve - nem fenyegettük. Az előző napi, dunaújvárosi 5 szettes győzelmünk és az utazás, ami után szombaton hajnalban 2 óra tájban értünk haza, nyomot hagyott bennünk, így azt hiszem nem teljesítettünk a tudásunk maximumán.

A jobb csapattól nem szégyen kikapni. Ugyanakkor a versenysportban nincs olyan, hogy jó vereség. Ám nyugodtan elkönyvelhetjük ezt a találkozót mégis az utóbbi kategóriában, hiszen a DEAC már egyértelműen letette a névjegyét a mostani szezonra nézve az asztalra. Kizártnak tűnik, hogy a kiesés ellen harcolna majd a gárda, sőt, akár valami szép szereplés is benne lehet a pakliban, ha kijön a lépés a srácoknak.

A Kecskemét viszont most még nagy falatnak bizonyult a Kaposvárt idegenben megszorongató, majd a Magyar Kupában továbbjutó, és a bajnokikon is két sikert már begyűjtő DEAC számára.

A heti legfontosabb célt, a kupasikert elértük a Dunaferr ellen, emellett a Kecskemét elleni esetleges bravúr csak jó nagy  hab lett volna a tortán. 

Csapatunk a csoportunkban így is a Kecskemét és a Kaposvár mögött a harmadik helyen áll jelenleg.

Legközelebb november 3-án, szombaton Sümegre utazunk. Ők is - akárcsak mi - 2-2 győzelmet és vereséget tudnak felmutatni, vagyis vélhetően nagy derbire van kilátás. Bízunk benne, hogy a DEAC örül a végén...

Duma: Koppányi Szabolcs
Fotó: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-10-28 02:41:34

további cikkek a témában
Responsive image
Sümegen túltoltuk az elejét

Koppányi Szabolcs * 2017-12-04 14:47:21

Responsive image
Izgalmas meccsen siker a győriek ellen

Koppányi Szabolcs * 2019-03-03 23:00:34