Az ünnepeket az ifi válogatottban tölti

Frissítés: 2018-12-19 10:21:35

A DEAC 14-ese a férfi röpimeccseken kimagaslik a csapatból, hiszen ő a legnyurgább legény - igaz, még gimnáziumba jár, de tervei között szerepel a Debreceni Egyetemen való tovább tanulás. Az ifjúsági válogatottnál is szerepet szánnak Kiss Imrének, aki bár imádja a röplabdát, az első helyre a tanulást teszi. Lássuk ki az az a srác, aki már most az NB1-ben (is) játéklehetőséget kap rendszeresen Fodor Antal edzőtől!

1. Az ifjúsági válogatottban szerepelsz, hiszen meghívtak. Milyen közös programja lesz most a honi legjobbaknak ebben a korosztályban?

KISS IMI:
- Szerdától (dec. 19.) a válogatott edzőtáborát Dunaújvárosban tartják. Naponta lesz két edzés, a délelőtti az, ha jól emlékszek 4, a délutáni 3 órás lesz. Aztán a két ünnep között Mariborban fogunk az ország színeiben pályára lépni.

Nagyobb képekért katt a fotókra!

2. Nyilván nagy megtiszteltetés bármilyen korosztályos válogatott tagjának lenni. Először hívtak meg vagy voltál már máskor is?

KISS IMI:
- Igen, az. Már tavaly is meghívtak egy pár serdülő (U17-es) edzőtáborba, de ott igazi kerettag nem voltam, és nem játszottam ott tétmeccsen. Viszont volt egy közös barátságos tornánk, ahol megláthattam, hogy milyen is egy válogatott csapat élete belülről. Szóval az idei ifi csapatba (U19) való behívás elég nagy meglepetéssel szolgált, tavasz óta ugyanis nem kaptam ilyen meghívást. Persze szívesen elfogadtam és rendelkezésére állok a válogatottnak.

3. Jelenleg a DEAC NB1-es felnőtt keretének is tagja vagy, milyen céljaid vannak a röplabdán belül, akár már a felnőtt időkre gondolva?

KISS IMI:
- A röplabdát nem szeretném semmiképpen a tanulás elé helyezni. Ám arra törekszek, hogy a tőlem telhető legmagasabb szinten sportoljak, nagyon szeretek ugyanis a pályán lenni. A későbbiekben szívesen játszanék más csapatokban is, ha lesz rá lehetőségem, és kellő tudással rendelkezek. Azt viszont hozzá kell tenni, hogy a jelenlegi csapattal teljesen meg vagyok elégedve és boldog vagyok, hogy már ilyen fiatalon ennyire nagyszerű játékosokkal léphetek pályára.

4. Ha már itt tartunk, hogyan látod jelenlegi szerepedet az UP és felnőtt csapaton belül?

KISS IMI:
- Az utánpótlás csapatokban való szereplésre sajnos nagyon kevés lehetőségem nyílik, mivel a felnőtt csapattal hetente egy, de van, hogy két meccs mellett nem jut rá időm. Amikor azonban sikerül egy korosztályomnak megfelelő meccsen részt vennem próbálom a csapat teljesítményét minden tőlem telhető módon növelni. A felnőtt csapatban azonban több tapasztalatot tudok gyűjteni véleményem szerint. Azáltal, hogy rendszeresen játékba állítanak, és teszek is azért, hogy ez így legyen, úgy érzem, a csapat munkáját előreviszem.

5. Mit jelent számodra a sport, a röplabda, esetleg volt a családban előd, aki után választottad ezt a sportágat?

KISS IMI:
- A sport számomra az a világ ahol biztos vagyok abban, hogyha mindent teljes erőmből és akaratomból teszek annak meg lesz az eredménye, és ezt rajtam kívül nem tudja befolyásolni senki. Nem volt a családban röplabdás, sőt, nem folytatott senki komolyabb sportolást. Viszont mindkét húgom sportol, és az egyikőjük röplabdázik, szintén a DEAC színeiben, így ő az akivel leginkább megvan ez a közös téma. A sportág kiválasztása igazából csak szimpátia alapján dőlt el, mivel több sportot is kipróbáltam, de egyszer csak választanom kellett, hiszen egyre több volt a tanulnivalóm és ezáltal egyre kevesebb az időm.

6. Jelenleg hol tanulsz, s merre tovább majd a későbbiekben?

KISS IMI:
- Most a Tóth Árpád Gimnáziumban tanulok. Szívesen maradnék Debrecenben, az egyetemi éveim alatt ugyanis rengeteg szak közül választhatok. Ráadásul ezt mind itthoni körülmények mellett, utazás és más kellemetlenségek nélkül. Leginkább a műszaki kar keltette fel az érdeklődésemet mostanában. Persze a sporttal kapcsolatos továbbtanulás gondolata is közel áll hozzám.

Duma és fotó: Koppányi Szabolcs
KÉPGALÉRIA IDE KATTINTVA


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Koppányi Szabolcs
közzétéve: 2018-12-19 10:06:54

további cikkek a témában
Responsive image
A minik és a gyerekek is belekezdtek

Koppányi Szabolcs * 2018-11-20 13:20:58

Responsive image
Vasárnap két hazai röpimeccsen szurkolhatunk!

Koppányi Szabolcs * 2018-01-20 12:07:09

Responsive image
Ez most a másik arcunk volt

Koppányi Szabolcs * 2019-02-24 17:08:17