DEAC
Debreceni Egyetem Atlétikai Club

Szakosztályok

 

kekboxtop
kekbox-idezojel

Prof Dr. Bitskey István
DEAC Elnök


A DEAC megújult honlapján örömmel köszöntjük olvasóinkat. Reméljük, hogy itt hasznos információkat és debreceni sikerekről szóló beszámolókat talál majd minden sportbarát...
btn tovabb vilagos

kekboxbott

 

                                                       

 

 

LABDARÚGÁS

 

 FUTSAL

 

 

 

 

 

 

 Élő eredmények 

Szakosztály

A DEAC kosárlabda szakosztálya évről évre növekvő tendenciát mutat, mind az eredményesség, mind pedig a létszám kapcsán.

A kosárlabda Magyarország egyik legnépszerűbb sportága, a labdarúgás után ezt a sportot űzik legtöbben hazánkban. Nincs ez másképp a Debreceni Egyetemen sem, ahol több mint 100 igazolt kosárlabdázó versenyez a DEAC színeiben.

A Debreceni Sportcentrum-Debreceni Sportiskolával kötött együttműködésnek köszönhetően a DEAC nem köteles minden korosztályban saját csapatot működtetni, a DEAC feladata a 17 éven felüli korosztályok versenyeztetése. 

Ez év szeptemberében, a kiváló szakmai munka eredményeképpen megalakulhatott a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által kiírt pályázat elnyerésének köszönhetően. Az Akadémia szakmai igazgatói pozícióját a korábbi többszörös magyar bajnok edző, Fodor Péter tölti be.

Az akadémia egyik alappillére a DEAC, legfontosabb feladata pedig az, hogy élvonalbeli - akár a válogatottságig eljutó - kosárlabdázókat neveljen a magyar kosárlabdázás számára.  Jelenleg az Akadémia tíz játékosa szerepel valamely magyar korosztályos válogatottban.

Női vonalon a DEAC a második és a harmadik ligában képviselteti magát. A második ligában szereplő csapat messze a legfiatalabb a bajnokságban, ahol elsősorban a folyamatos fejlődés biztosítása a cél. A szakmai munkát Kovács Imre és Erdei Ádám irányítják.

A férfi vonalon több csapat is versenyez, legmagasabban jegyzett csapatunk az NB I/b Keleti csoportjában szerepel. Ennek a gárdának az irányításáért, valamint az U21-esek felkészítéséért a dr. Nagy Ágoston-Barna Donát edzőpáros a felelős. Az NB II-es bajnokságban két alakulatunk is pályára lép hétről hétre, a DKA-DEAC fiataljait Barna Donát, míg a rutinosabb játékosokból álló DEAC II. csapatát Varga Kata trenírozza. A Magyar Egyetemisták és Főiskolások Országos Bajnokságán is megmérettetnek fiataljaink, nem is akármilyen eredménnyel, hiszen két ízben is sikerült az élen végezniük legjobbjainknak, s ezzel jogot nyerni az Európa-bajnokságon való részvételre, melyet Splitben és Rotterdamban játszhatott a csapat.


A DEAC szakosztályvezetői feladatait Becsky István látja el.
b

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés