A DEAC női teniszcsapata hosszú múltra tekint vissza. Játékosainak összetétele folyamatosan változott, köszönhetően a Debreceni Egyetem vonzásának. Sokan egyetemi éveik alatt erősítik a csapat munkáját, közülük többen azonban a diploma átvételét követően külföldön próbálnak szerencsét vagy más városba költöznek, néhányan pedig munka mellet hódolnak ennek a gyönyörű sportnak. Az utánpótlást a DUSE fiataljai biztosítják.

Az utóbbi években az egyenletes teljesítménynek köszönhetően a csapat folyamatosan az I. osztályban folytatta küzdelmeit. A 2014-2016-as reform sem vetette vissza a csapat teljesítményét, sőt. Az elmúlt években a sikersorozat tovább folytatódott. A lányok az utóbbi években ezüstérmesként zárták a csapatbajnoki szezont az I. osztályban.

Mindez azt bizonyítja, hogy a csapat az utánpótlás játékosokkal együtt, akik a DUSE kineveltjei most már tartalékokkal is rendelkezik, így egy-egy játékos sérülése vagy más korosztályos versenyen való részvétele miatt sem kerül hátrányba a bajnokság idején.

Elérhetőség:

bagyi.kinga@dental.unideb.hu