DEAC
Debreceni Egyetem Atlétikai Club

Szakosztályok

 

kekboxtop
kekbox-idezojel

Prof Dr. Bitskey István
DEAC Elnök


A DEAC megújult honlapján örömmel köszöntjük olvasóinkat. Reméljük, hogy itt hasznos információkat és debreceni sikerekről szóló beszámolókat talál majd minden sportbarát...
btn tovabb vilagos

kekboxbott

 

                                                       

 

 

LABDARÚGÁS

 

 FUTSAL

 

 

 

 

 

 

 Élő eredmények 

Női - Bajnokság állása

A DEAC női teniszcsapata

 

Évtizedek óta folyamatosan képviselteti magát a csapat a hazai csapatbajnokságban. Összetétele az évek alatt folyamatosan változott.

Az egyetemi éveiket itt töltött és diplomázott csapattagok közül többen külföldön próbáltak szerencsét vagy más városba költöztek, néhányan pedig munka mellet hódolnak ennek a gyönyörű sportnak. Az utánpótlást pedig a DUSE fiataljai biztosítják.

A szakmai irányítást hosszú éveken keresztül Szűcs Endre végezte, aki lelkesen szervezte és összetartotta a csapatot a nehéz időkben is, hiszen olykor a vizsgaidőszakban nem volt egyszerű dolog összeegyeztetni a tanulást és a sportot.

A stafétabotot 2 éve a korábbi és jelenlegi csapattagnak Dr. Bágyi Kingának adta át, aki mellesleg fogorvos, egyetemi adjunktus, 2 gyermek édesanyja és többszörös orvos tenisz világbajnok egyéniben, párosban és vegyes-párosban is. Bár nem rendelkezik edzői képesítéssel mégis talán példát tud mutatni a fiatal generációnak, aki az irányítására van bízva.

 

Az utóbbi években az egyenletes teljesítménynek köszönhetően a csapat folyamatosan az I. osztályban folytatta küzdelmeit. A 2014-2016-ra tervezett reform miatt azonban a tavalyi év (2014) nehezebb volt számukra, hiszen akkor a 8 csapatból az 1-4. között kellett szerepelniük ahhoz, hogy az I. osztályban maradhassanak egyáltalán. Ez akkor sikerült. Már ez önmagában is óriási bravúr volt.

A sikersorozat azonban tovább folytatódott: A szezon ebben az évben korábban kezdődött, így kevesebb kinti, szabadtéri felkészülés jutott a 6 csapat játékosainak. Az egymás utáni hétvégeken, hazai pályán és idegenben felváltva vívott csatákban csupán egy vereséget szenvedtek a lányok, ami így a bajnokságban a 2. helyezést jelentette.

Share

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés