Kiélezett mérkőzésen győzött a DEAC

A Mizse KC otthonában rendezett bajnoki nagy részében magabiztosan vezetett kézilabdacsapatunk, ám a szünet után egyenlítettek a hazaiak. A vége megint nagyon izgalmas lett, de megvan a két pont!

A heti felkészülést kicsit megzavarta a Magyar Kézilabda Szövetség döntése, amely alapján a Hatvan otthonában megszerzett két pontot elvette a DEAC-tól, mivel az egyik játékosunk – aki a keretben helyet kapott, de egy percet sem töltött a pályán – jogosulatlanul szerepelt. Érthetően mindenkit nagyon bosszantott ez az incidens, de muszáj volt magunk mögött hagyni, hiszen fontos meccs várt ránk a Mizse otthonában.

Volt miért visszavágni a Bács-Kiskun megyeieknek, hiszen nemrég a DESOK-ból elvittek egy pontot, pedig a meccs nagy részében vezettünk, ám az utolsó percben egyenlíteni tudtak. A forgatókönyv ezúttal is hasonló volt: az első néhány percet leszámítva végig nálunk volt az előny, ami a szünethez közeledve egyre nagyobbra nőtt.

A második félidő 17-11-es debreceni vezetésnél kezdődött, és az öt-hat gólos fór sokáig megvolt, ám a szívósságukról ismert lajosmizseiek nem adták fel, és kezdtek közelebb kerülni a DEAC-hoz. Amikor a 40. percben háromra feljöttek, Bíró Imre időt kért, de nem sikerült leszakítani a hazaiakat, sőt a 48. percben egyenlítettek. Innentől hol mi vezettünk egy góllal, hol döntetlen volt az állás, a vezetést azonban nem tudta átvenni ellenfelünk. Az utolsó öt percben mindkét csapat elrontotta a támadásait, majd öt másodperccel a vége előtt Bíró Ádám a kapuba talált, és ezzel megnyerte csapatunk a mérkőzést!

A DEAC ezzel a fontos győzelemmel ismét előre lépett az ötödik helyre (ahol a Hatvan elleni győzelem után is állt, amíg a szövetség el nem vette tőlünk a két pontot). Jövő héten hazai pályán a bajnokesélyes FTC U22-es gárdáját látjuk vendégül.

NB I/B, 18. forduló
Mizse KC–DEAC 25-26 (11-17)

Polyák Imre Sportcsarnok, Lajosmizse. Vezette: Asztalos, Szalay.
DEAC: Kőrizs 1, Mándi – Tóth M., Pál G. 2, Pethő 11 (2), Hornyák Z., Mucza, Illés 2, Bíró Á. 3, Mórucz 1, István P. 5, Kathi, Gidai 1, Hornyák B., Péter D, Szolnoki

Kiállítások: 8, ill. 14. perc
Hétméteresek: 1/5, ill. 2/3