Hat ellenfele lesz a DEAC Gladiatorsnek az alapszakaszban

A Debreceni Egyetem amerikai-futball csapata a Divízió I. küzdelmeiben vesz részt.

Lezárult a nevezés a magyar amerikai-futball bajnokságokba. Három osztályba lehetett regisztrálni a csapatoknak, a DEAC Gladiators pedig – ahogy tavaly is – a Divízió I-be, azaz a másodosztályba nevezett.

A cívisvárosiakkal egyetemben még hat együttes csatlakozott a sorozathoz, de így is átalakult a mezőny. A 2021-es szezonhoz hasonlóan maradt a Budatest Cowbells 2, a Budapest Titans, a Szombathely Crushers és a VSD Rangers. Az alacsonyabb osztályokból viszont feljött a CFS Guardians és a Tatabánya Mustangs. A bajnoki lebonyolítás alapján az alapszakaszban hat mérkőzés vár így a DEAC-ra: három hazai, illetve három idegenbeli.

A zúzók és a titánok nehéz ellenfélnek számítanak majd, hiszen évek óta a Divízió I. élcsapatai közé tartoznak, utóbbi pedig a hírek szerint jelentősen megerősítette keretét. Azonban a kolomposokat sem érdemes lebecsülni, hiszen tavaly a gladiátorok kétszer is megmérkőztek a fővárosiakkal. Az alapszakaszban sima debreceni siker született, ám az elődöntőben már a Cowbells 2 nyert.

A VSD Rangers az előző esztendőben töltötte első szezonját a Divízió I-ben, amelyet végül nyeretlenül zárt. A Tatabánya Mustangsnak szintén van múltja a másodosztályban, hiszen 2013-ban elődöntőig is eljutott. A CFS Guardians viszont újonc, de az elmúlt két évben egyértelműen a Divízió II. élcsapatai közé tartozott, így érett már a szintlépés. Korábban a DEAC Gladiatorsszel is tartottak a Csongrád-Csanád megyeiek közös edzéseket.

A gladiátorok célja továbbá, hogy részt vegyenek egy újabb sorozatban, mivel idén kísérleti jelleggel elindulhatnak a Magyar Kupa küzdelmei.

Fotók: Bellon Bíborka