Tóth Attila: A szívem visszahúzott Debrecenbe

A gólerős futsalos profitált a megyei riválisnál eltöltött időszakból, ám most már a Debreceni Egyetem alakulatnál akar nagyot alkotni.

Tóth Attila egyéves berettyóújfalui kitérőt követően az új szezonban újra a DEAC férfi futsalcsapatát fogja erősíteni. A huszonöt esztendős játékos az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve tizenhárom gólt szerzett az MVFC-ben. Tóth-tal kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy 2017 és 2021 között már szerepelt az együttesünkben, vagyis a beilleszkedés nem ígérkezik nehéz feladatnak.

Viszonylag hosszú ideig elhúzódott az átigazolási ügyem, de örülök annak, hogy visszatérhettem, mivel otthonosan érzem magam itt. Egy másik magyar élklub is felvette velem a kapcsolatot, de a szívem visszahúzott Debrecenbe. Ugyan csak egy évet játszottam Berettyóújfaluban, ettől függetlenül sok élménnyel és baráttal gazdagodtam, valamint azt érzem, hogy taktikailag rengeteget fejlődtem, amit szeretnék kamatoztatni. Trencsényi János vezetőedzőről emberileg és szakmailag egyaránt csak jókat tudok mondani. Bejutottunk a bajnoki döntőbe, amire azért kevesen számítottak, sajnálom, hogy az esélyesebb Haladást nem tudtuk két vállra fektetni, ám így is túlteljesítettük az elvárásokat.

 

Természetesen nyomon követtem a DEAC szereplését, örültem, hogy a srácok ilyen történelmi sikereket értek el. Abban bízom, hogy immáron velem hasonló eredményekre lesz képes a gárda a következő szezonban.

 

Hétfőn edzettem először a fiúkkal, akik kedvesen fogadtak. A távozásom óta akadtak ugyan változások a keretben, ennek ellenére Deiby Arangót leszámítva mindenkit ismertem már régebbről. Hogy milyen célokat tűztem ki magam elé? Minél jobb játékkal, illetve gólokkal és gólpasszokkal szeretném segíteni a csapatot. Idén már tizenkét alakulat áll rajthoz az NB I-ben, szerintem megint nagyon izgalmas lesz a bajnokság. A felsőházba jutás minimális elvárás lehet velünk szemben, ám én éremszerzésben reménykedem – nyilatkozta Tóth Attila, akivel kétéves szerződést kötöttünk.

Tóth Attila leigazolásával véglegesnek tűnik a keretünk, a nyári átigazolási időszakban korábban Szatmári Ákos, Nagy Bence és a kolumbiai Deiby Arango döntött úgy, hogy nálunk folytatja a karrierjét.