Egy góllal vertük a Békéscsabát

Küzdelmes mérkőzésen tartottuk itthon a három pontot.

Az utolsó helyezett Békéscsaba II. ellen szállt harcba a pontokért a DEAC a labdarúgó NB III 19. fordulójában. A mérkőzést a Dóczy utcai campuson rendezték meg vasárnap kora délután. A házigazdáknak nagy szükségük volt a pontokra, hiszen az előző körben kikaptak Hatvanban. Ugyanez igaz volt a Békéscsabára is természetesen, hiszen szerettek volna elkerülni a sereghajó pozíciójából.

Ratku vetődött ki egy labdára a meccs második percében, ezzel indult a találkozó, majd a DEAC hagyott ki egy helyzetet a kapu torkában. Negyedórája ment a mérkőzés, amikor Pap Szabolcs löketét védte Ratku Roland. Ettől függetlenül viszonylag eseménytelenül zajlott a találkozó eleje. Majdnem húsz perce tartott a játék, amikor Sándor Tamás kínálta meg egy lövéssel a cerberust, a labda a kapu közepében álló hálóőr kezében halt el. Félóra eltelt, amikor a megsérült Trencsényi helyett Bidzilya Anton jött be a hazaiaknál. Minden jó, ha jó a vége, a játékrész hajrájában Al-Sheraji betalált!

A második játékrészben sem élénkült meg túlságosan a játék, de a DEAC uralta többet a labdát. Az 52. percben Bidzilya lőtt 16-ról kevéssel mellé. Egy szögelet után Soltész került helyzetbe, közeli fejesét védte a csabai kapus. A 63. percben Kerekes lőtt középről kapura, labdája a bal oldali kapufa tövéről pattant ki, a békési kapus hiába vetődött volna, ha kicsivel beljebb megy a lövés. A hajrában akadt két kisebb csabai lehetőség, ám valódi veszélyben nem forgott a hazai háló. A hosszabbításban még volt egy lehetőségünk a kapu torkában, de kispárgázta a vendégek hálóőre.

NB III Keleti csoport, 19. forduló
DEAC-Békéscsaba 1912 Előre II. 1-0 (1-0)
DEAC: Ratku – Ujvárosi, Soltész, Korhut – Lakatos, Orosz, Kónya, Sándor (Tóth 91.), Al-Sheraji – Kerekes (Aranyos 88.), Trencsényi (Bidzilya 35.).
Gól: Al-Sheraji (44.)

Fotók: Derencsényi István