Helyén volt a szívünk és az eszünk

A Debreceni Egyetem alakulata óriási csatában fektette két vállra a kecskemétieket.

A DEAC férfi röplabdázói a Kecskemét elleni bajnokinak sem a legideálisabb helyzetben vághattak neki, mivel Bagics Balázs továbbra sincs tökéletes állapotban, így ezúttal is liberóként jutott szóhoz. Öröm az ürömben, hogy a vállát fájlaló Marlon vállalta a játékot.

A találkozó elején Kiss Imre termelte a pontokat, nem sokkal később pedig Gustavo egy ásszal jelentkezett (6:4). Willian szervájával sem tudtak mit kezdeni a vendégek, jöhetett a találkozó első időkérése (12:8). Hatottak a kecskeméti edző intelmei, mivel tanítványai felzárkóztak, aztán Argilagos egalizált (13:13). Kisebb gödörbe kerültünk, Fodor Antal tartott is egy rövidebb eligazítást 14:16-os állásnál. Újabb fordulatot láthatott a lelkes szurkolósereg, ugyanis Marlon vezérletével 4:0-s sorozatot produkáltunk. A hajrában aztán az ellenfelünk akarata érvényesült, a csereként beszálló Lovas Loránd keze ugyan elsült, de ez is csak szépségtapasz volt (22:25).

A második játszma első perceiben Willian villogott, de brazil játékosunk mellett Gustavo és Marlon is húzta a szekerünket. Marlon bőszen osztogatta a blokkokat, amiknek nem igazán örültek a “hírös várásiak”. Egyre nagyobb fórra tettünk szert, végül Kiss Imre zárta le ezt a periódust.

A harmadik játszma derekán hárommal mentünk (14:11), de a riválisunk próbált tapadni ránk. Az etap végjátékában eleinte a kecskemétiek hibáztak többet, aztán nálunk is elkezdett akadozni a gépezet. Volt, amikor úgy tűnt, a veszett fejsze nyele után nyúlunk, ám szerencsére egy pillanatra sem adtuk fel a küzdelmet, ez a mentalitás pedig kifizetődött.

Egy pontot már bebiztosítottunk, de mi háromra vágytunk, bár ezért meg kellett izzadnunk. Baserio tört többször borsot az orrunk alá (6:10), ám nem sokkal később eltüntettük a különbséget (11:11). A folytatás izgalmasan alakult, egyik gárda sem tudott kettőnél nagyobb fórra szert tenni. Újabb “túlóra” jött, és szerencsére abban sem volt változás, hogy mi összpontosítottunk jobban a kulcspillanatokban.

Extraliga 9. forduló
DEAC-Kecskeméti RC 3:1 (22:25, 25:18, 29:27, 29:27)