Átvették az elismeréseket a DEAC díjazottjai

Ünnepélyes keretek közt zajlott le a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online által szervezett Év embere és Év sportolói díjátadója az MCC Aranybika Holló László-termében szerdán délután. A négy kategóriából háromban a DEAC nyert.

Elsőként Papp László köszöntötte a megjelenteket. Debrecen polgármestere többek között elmondta, hogy a város mélyen elkötelezett a sport mellett. Komoly infrastruktúra áll a sportolók rendelkezésére, a Debreceni Egyetem és a város együttműködésével folyamatosak a fejlesztések, biztosítva ezzel, hogy a versenysportolók a megfelelő munkát el tudják végezni.

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat alelnöke napjaink egyik legszebb jelenségének nevezte, amikor a vármegye polgárai saját közösségük tagjait ismerik el. Hozzátette, hogy az elismerés arra sarkallja a díjazottakat, hogy még többet fektessenek munkájukba, és hogy lássák, jelentős számban vannak támogatóik a közösségben.

Vass Kata, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztője elmondta, hogy nehéz feladat volt összeállítani a jelölteket, hiszen nemcsak Debrecen, hanem az egész megye büszkélkedhet kiváló sportolókkal. Végül megszületett a döntés, és az olvasók két hét alatt több ezer szavazatot adtak le a haon.hu hírportálon.

Az év sportolója díjakat Szabó Orsolya, a 2021-es Tündérszépek győztese adta át.

A legjobb női sportolónak járó elismerés a HSE teniszezőjének, Bondár Annának járt. Ezt követően DEAC-percek következtek, hiszen a további három díj egyesületünkhöz került.

A legjobb férfi sportoló díjugratónk, ifjabb Szabó Gábort lett, aki jelenleg Spanyolországban egy versenyen vesz részt, így helyette Szabó Csaba, a lovasszakosztály vezetője vette át a serleget és az oklevelet.

A legjobb női csapatként a többszörös bajnok és Magyar Kupa-győztes futsalegyüttesünket választották a voksolók, a díjátadón Quirikó Vivien vezetőedző vette át az elismerést.

A legjobb férficsapat címet a DEAC U23-as kosárlabdacsapata nyerte el. Az akadémista játékosokból álló gárda a 2021-22-es szezon végén történelmi bronzérmet szerzett a felnőttek között az NB I B Zöld-csoportjában, és feljutott az eggyel magasabb osztályba, ahol szintén kiválóan szerepel. A csapat nevében Gáspár Mátyás vette át a díjat.

Klubunk szívből gratulál minden díjazottnak! Büszkék vagyunk rá, hogy a DEAC kiváló csapatokkal és sportolókkal rendelkezik, akik méltón képviselik a várost, a Debreceni Egyetemet és az egyesületet.

A DEAC díjazottjai és a menedzsment (balról jobbra): Erdei Ádám, a kosárlabda-szakosztály sajtóreferense, Andjelko Mandics vezetőedző, Gáspár Mátyás játékos; Szabó Csaba, a lovasszakosztály vezetője, Quirikó Vivien, a női futsalcsapat edzője és Üveges Katalin csapatkapitány; Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője; Nyitrai Daniella, a DEAC sajtóreferense.

Fotók: Derencsényi István