Heitz Attila: „Összeállt a támadófalunk!”

Mérkőzések óta kiemelkedően teljesít a DEAC Gladiators offensive lineja, amely kulcsszerepet töltött be az együttes támadójátékának fejlődésében.

Mint ismert, kiharcolta a részvételt a rájátszásban a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata, miután vasárnap legyőzte hazai pályán a Budapest Cowbells 2-t. Ez a gladiátorok támadófalának is köszönhető, amely meccsek óta kimagaslóan teljesít. Elősegíti a futójátékot és időt ad az ifjú Demkó Balázsnak is a passzolásra.

Ennek a csapategységnek a tagja már hosszú ideje Heitz Attila is, aki vezér szerepet tölt be az O-lineban, és ő is pozitívan beszélt a kolomposok elleni sikert követően az utóbbi időszakban tanúsított produktumról.

„Szerencsére mindenki elhitte, hogy ez a támadófal az ország egyik legjobbja lehet akár rövid időn belül, ha tényleg mindenki összeszokik és megtalálja a helyét” – mondta a Gladiators falembere. – „A Cowbells ellen is egy kicsit felforgatott felállásban léptünk pályára. Filep Lacival ketten kerültünk tackleből guardba. Alapjában véve az agresszióra és az erőfocira koncentráltunk és ez működött. Olyan helyeket tudtunk nyitni a futóknak, hogy majdnem mindegyikükkel sikerült futtatni TD-t, amire nagyon büszkék vagyunk.”

Heitz Attila viszont egy nagyon fontos tényezőt is kiemelt, ami mentálisan is megerősítette őt és falember társait.

„Amikor Molnár Gabit elvesztettük, akkor kiemelten fontos volt számunkra, hogy az ifjú irányítónkat megvédjük. Ez sikerült is, mert meccsek óta nem kaptunk sacket és a passzsiettetést is meg tudtuk akadályozni. Felnőtt mindenki erre a feladatra mentálisan, így kijelenthetem, hogy összeért a támadófalunk” – mondta büszkén Heitz Attila.

Mamut egyébként 2014 óta a Gladiators tagja és sok szép pillanatot megélt már az együttessel. Többek között ezüstérmet is ünnepelhetett a csapattal a Divízió I-ben. A jó teljesítménynek és a kemény munkájának eredménye az volt, hogy bemutatkozhatott a válogatottban is még 2017-ban, a szlovákok elleni budapesti találkozón. A gladiátorok sokat megélt falemberét most egy videón keresztül is megismerhetik.

Fotók: Bellon Bíborka
Videó: Makranczi László, Orosz Levente