Darts: négy játékosunk jutott az országos döntőbe

Mozgalmas hétvégén van túl a DEAC dartsszakosztálya, hiszen a Dreher Magyar Darts Liga utolsó két kelet-magyarországi fordulóját szombaton és vasárnap rendezték meg.

Az első játéknapon a szakosztályunk adott otthont a versenynek, amelyre 17 fő adta le nevezését. A DEAC-ból Vályi Attila, Varga Dániel, Fodor András, Csók Ádám és Aranyi Marcell szállt csatába a helyezésekért. A három 4 fős és az egy 5 fős csoportból 3-3 versenyző jutott ki a 16-os főtáblára, ahol a csoportelsők automatikusan a legjobb 8-ba kerültek. Vályi Attila és Varga Dániel ezek közé a játékosok közé tartoztak, míg Csók Ádám és Aranyi Marcell a további kijutó helyeket szerezték meg. Fodor Andrástól sajnos már ekkor búcsút kellett vennünk.

A legjobb 16 között Csók Ádám ígéretes játékkal verte Vecsei Lászlót (ABDSE), így csatlakozott Vályi és Varga társaságához a legjobb 8-ban. Aranyi Marcellnek viszont vereséget könyvelhettek el a szervezők. A verseny további részében a papírforma érvényesült. Az újonc Csók Ádám negyeddöntős mérkőzését elveszítette ugyan, de Vályi Attila és Varga Dániel stabil játéknak köszönhetően döntőzhettek egymással, ahonnan előbbi egy 4-2-es győzelemmel zárt, bezsebelve ezzel a 32 pontot és fellépve az összesített ranglista harmadik helyére. Varga Dániel a második hellyel belépett a lista legjobb 8 játékosa közé, ami már az országos részvételt garantálja, így maradtak izgalmak a következő napra is.

A vasárnapi etapra az Arany Bikák Darts SE otthonába érkeztek a versenyzők. A 16 fős mezőny ezúttal négy darab 4 fős csoportba lett besorolva, ahonnan 2 fő jutott ki a 8-as főtáblára. A nehezített kijutást sajnos kevesen élték túl klubunk tagjai közül: kiesett Vályi Attila, Varga Dániel és Aranyi Marcell is. A versenyben maradt két DEAC-os, Kovács Patrik és Oláh Bence, ők viszont ismételten finálét hoztak össze, így házidöntővé téve az MDL záró fordulójának utolsó meccsét. Szoros küzdelemben végül Kovács Patrik 4-3-ra győzött, és ezzel megszerezte negyedik elsőségét a szezonban.

A régiós versenysorozat végeztével a legjobb 8 játékos jogot nyert, hogy részt vegyen az országos döntőn. Láthatjuk ott majd Kovács Patrikot, aki az összetett győzelmet is behúzta, Vályi Attilát, aki harmadikként végzett, Aranyi Marcellt és Varga Dánielt. Előbbi az ötödik, utóbbi pedig a hatodik pozíciót kaparintotta meg.

Gratulálunk minden résztvevőnek a sorozatban és versenyzőinknek, akik méltón képviselték egyesületünket!

Teljes lista: https://adatbank.magyardarts.hu/mdl/rankings/6

Fotók: DEAC Darts és Arany Bikák DSE