Dartscsapatunk a negyeddöntőig jutott a Magyar Kupában

A Magyar Darts Szövetség újból országos szintű megmérettetést szervezett az igazolt versenyzők részére. A pandémia időszakát lezárva és a versenyszezont újragondolva augusztus első hétvégéjén rendezték meg a Steel Nemzeti Bajnokság egyéni versenyszámának második fordulóját, valamint a Steel Csapat Magyar Kupát.

A szombati – augusztus 1-jei – játéknapon az egyéni versenyszámban a DEAC játékosa, Vályi Attila egy igen előkelő 33. helyet szerzett, legyőzve két ellenfelét a legjobb 256 és a legjobb 128 között. Attila tábladöntőn elszenvedett veresége ellenére bizakodva tekinthetett a vasárnapi, jóval nagyobb volumenű játéknapra.

A Steel Csapat Magyar Kupa egy eddig még nem látott versenyszám volt, amit a kieső csapatbajnokság fordulói miatt szerveztek meg. A versenyre éhes játékosok kihasználták a lehetőséget, hogy csapatukkal minél jobb helyezéseket kaparintsanak meg. Ezt támasztja alá, hogy 60 egyesület lett felvezetve a nevezési lapra. A csapatokat 16 csoportba sorolták be, hol 3 fős, hol 4 fős mezőny jött össze.

A DEAC Darts Szakosztály versenyzői – Vályi Attila, Fodor András, Kovács Patrik, Dávid Gergő, Varga Dániel és Aranyi Marcell – a Smile IV. számú csapatával, az EBDE Harrows alakulattal és a paksi Atom szúnyogok gárdájával kerültek egy csoportba.

Az első meccsen nagyobb előnyt felépítve ugyan 6-3-as vezetés birtokában voltunk, de egy hosszas nyeretlenségi sorozatnak köszönhetően 9-7-es vereséget szenvedtünk a Smile IV. számú gárdájával szemben. A döcögős kezdés után a DEAC felszívta magát és magabiztosan győzte le előbb az EBDE Harrows-t 9-1-re, majd a paksi egyesületet 9-2-re. Ezzel a továbbjutást jelentő második pozíciót értük el a csoportban, amivel automatikusan a legjobb 32-be jutottunk.

A főtáblás küzdelmeket egy – a csoportban elsőként végző – csapat, a Prince of Darts ellen vívta a DEAC. A nehéz meccsnek ígérkező párharcban nüansznyi különbségek döntöttek. A kiváló kiszállózásnak köszönhetően 9-4-es eredménnyel együttesünk a legjobb 16 között folytathatta a versenyt, ahol a Körmend Darts Club várta.

A fiatal játékosokból álló körmendi alakulat az addig brillírozó formáját erre az összecsapásra már nem tudta átmenteni. A remek tömeggel, de rossz kiszállókkal lépkedő Körmend így simának mondható, 9-5-ös vereséget szenvedett. A DEAC ezzel a legjobb nyolcba került.

A tét egyre nagyobb volt, a negyeddöntős küzdelmekhez a kiváló játék is dukált. Az ellenfél ezúttal a Soul 1. számú csapata volt, amelynek tagjai a fizikai és mentális fáradtságot mellőzve pontos játékkal álltak elő, míg a DEAC-on érzékelhető volt a hosszú nap feszített koncentrációja. A Soul 1. hamar ellépett és már-már ledolgozhatatlan előnyt szerzett. A remény még felcsillant 6-2-nél, de a rontott kiszállók egy 9-2-es vereséget hoztak a DEAC-nak.

Összességében nagyon dicséretes csapatunk teljesítménye, hiszen 60 együttes közül az 5. helyen zárt.