Győzelemmel zárt foci- és női futsalcsapatunk

A Debreceni Egyetem gárdáinak többsége idegenben szerepelt a hétvégén. A focisták győztek, a hoki-, a férfi röplabda- és az amerikaifutball-csapatunk ugyanakkor vereséget szenvedett. Női futsalosaink itthon tartották a három pontot.

Jégkorong – egy pont a Tüskecsarnokból
A Debreceni Egyetem hokisai vasárnap a MAC HKB Újbuda otthonában léptek először jégre az idei szezonban. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, a hazaiak kétszer is vezetést szereztek, de mindkét találatra sikerült válaszolnia a fekete-fehéreknek. A második harmadban a vezetést is átvette a DEAC, ám még a szünet előtt egyenlítettek a hazaiak. A harmadik játékrészben is egy-egy gól született, így hosszabbítás következett, amelyben a MAC Újbuda megszerezte a győzelmet. A találkozó tehát 5-4-es hazai sikerrel zárult.

Sokszor kellett emberhátrányban játszanunk a MAC Újbuda otthonában. A lényeg, hogy a következő mérkőzésen kevesebbet kell majd a büntetőpadon tartózkodniuk a játékosainknak, hiszen ez döntött a mai bajnokin” – fogalmazott David Musial vezetőedző.

Labdarúgás – továbbjutás a Magyar Kupában
A labdarúgó MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Nemzeti Bajnokságokban szereplő csapatok bekapcsolódtak a küzdelmekbe, így a DEAC is megkezdte szereplését a sorozatban. A sorsolás eredményeként a fekete-fehérek igen messzire, a Balatonfüredi FC otthonába utaztak. A találkozón kétszer is hátrányba került a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata, ám mindkétszer sikerült egyenlíteni és a 94. percben büntetőből megszületett a győztes gól is. A győzelemnek köszönhetően a DEAC legjobb 64 közé jutott.

Röplabda – az esélyesebb csapat győzött
A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a többszörös bajnok FINO Kaposvár csarnokában kezdte az új szezont. A meccset az esélyesebb hazaiak nyerték meg 3:0-ra, de Fodor Antal tanítványait nem érheti kritika.

A külföldiek nélkül is nagyon erős Kaposvárral csaptunk össze, ezt támasztja alá, hogy több válogatott kerettagot vonultatott fel ellenfelünk. A második játszmát kis szerencsével meg is nyerhettük volna. Kissé döcögött ugyan a játékunk, ám így is elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Ebben a mezőnyben minden apró sikerért meg kell küzdenünk” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Futsal – győzelemmel kezdték a bajnokságot
A DEAC női futsalcsapata az előző idényhez hasonlóan idén is a Tolna-Mözzsel csapott össze az első fordulóban. A vasárnapi meccsen az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a debreceniek: előbb Üveges Katalin, majd Krascsenics Csilla köszönt be. A térfélcsere után a vendégek Szöllős Alexandra Jázmin találatával szépítettek, de Horváth Viktória a 33. percben megvillant, így ismét kettővel vezetett a DEAC. A hajrában Horváth Hanna szépített, de a dobogóra vágyó együttesünk bezsebelte a három pontot.

Sajnos a sok sérülés és a féléves szünet meghatározta a játékunkat – kezdte a csapat játékos-edzője, Üveges Katalin. – Sem a sebességünk, sem a technikai és taktikai tudásunk nem mutatkozott meg ezen a mérkőzésen, emiatt most nagy hiányérzet van bennem, ám a Tolnán ugyanez látszott. Biztos vagyok benne, hogy ez fordulóról fordulóra javulni fog. Játékosaimnak mindenesetre gratulálok a tisztes helytálláshoz, nagy szükségünk volt most erre a győzelemre“- zárta Üveges Katalin.

Rögbi – nem bírtak a szegedi gorillákkal
A Debreceni Egyetem rögbicsapata hétvégén a szegedi Fit World Gorillák ellen lépett pályára az élvonalbeli Rögbi Nemzeti Bajnokság 2. fordulójában. A DEAC ezúttal is szerzett 2 célt, a jutalomrúgások is sikeresnek bizonyultak. Az együttes remekül bírta a tempót, sőt a meccs végén még közelebb jutott ellenfeléhez, ám a mérkőzést végül 52-14-re a vendégek nyerték meg. Aenab Hussain szakosztályvezető szerint a DEAC összességében jó meccset játszott.

Elég bizonytalanul indítottunk a 15-ös rögbiben való járatlanságunk és bizonyos pozíciókat szükségből betöltő játékosok tapasztalatlansága miatt – mondta Aenab Hussain. – Az első félidő végére viszont sikerült összeszedni magunkat, egyre jobban alkalmaztuk a tervezett és az edzéseken begyakorolt stratégiát, és sikerült kihasználni a szegedi csapat védelmének gyenge pontjait. A védekezésünk és a szerelések is sokat javultak, a tolongás játékosaink is bemutattak szép futásokat.”

Amerikai futball – nem sikerült a bajnoki rajt
Megkezdte a bajnokságot a DEAC Gladiators amerikaifutball-csapata, amely 22-14-es vereséget szenvedett a Budapest Wolves 2 otthonában. Az első játékrészben a hazaiak 15-0-s előnyre tettek szert, utána egyre jobb teljesítményt nyújtottak a fekete-fehérek, de egyenlíteni már nem volt idő.

Érezhető volt, hogy az első félidőben még az összeszokatlanság miatt voltak hibáink, amelyeket apró figyelmetlenség, koncentrációs kihagyások okoztak – kezdte értékelését Gyarmati Ottó vezetőedző. – A második félidőre viszont fel tudtak pörögni a srácok és pontokat sem engedtek a Wolves ellen. Emiatt büszke is vagyok a srácokra. Látszik, hogy jó irányba haladunk és szerintem a következő találkozóinkra ezeket a hibákat orvosolni tudjuk.