Az esélyesebbek ellen diadalmaskodtak

Hatalmas küzdelemben nyert hazai pályán a Debreceni Egyetem jégkorong- és kézilabdacsapata. A női futsalosok idegenben győztek, ugyanez viszont nem sikerült a labdarúgóknak. Röplabdázóink a DESOK-ban kaptak ki a kupadöntőstől.

Jégkorong – háromgólos hátrányból győzték le a címvédőt
Szeptember 25-én este a kétszeres Erste Liga-bajnok FTC-Telekom együttese látogatott Debrecenbe, és a papírforma szerint a fővárosiak voltak a találkozó esélyesei. A zöld-fehérek jól is kezdtek, már háromgólos előnyre tettek szert. Úgy tűnt, sima lesz a vége, ám magára talált a DEAC és még a rendes játékidőben sikerült egyenlíteni. Az öt perces hosszabbításban viszonylag gyorsan eldőltek a legfontosabb dolgok; 61.02-nél Tóth Adrián szabálytalankodott, a debreceni szakvezetés időt kért, majd 4 a 3 ellen folytatódott a ráadás. 62.18-nál egy kapu előtti kavarodás során Hári volt a legszemfülesebb, és megszerezte a negyedik találatunkat, amivel a DEAC 4-3-ra megnyerte a mérkőzést.

Hogy őszinte legyek, 0-3 után azt kérdeztem magamtól: te jó ég, mi történt itt!? – kezdte a csapat vezetőedzője, David Musial. – De a srácok gyorsan felébredtek és a harmadok után mi is próbáltunk beszélni velük. Egyre jobban visszajöttünk a játékba, egyre jobban mentek a lábak és ezzel együtt egyre több lett a lehetőségünk is. Persze ez a sport, egyszerűen nem lehet feladni! Nem kell az eredménnyel foglalkozni, hanem csinálni a dolgunkat, együtt hajtani, együtt küzdeni!

A csapat kedden ismét jégre lép: hazai pályán a Brassót fogadja 18.30-tól.

Kézilabda – az utolsó másodpercben dőlt el
Bár a kézilabda NB I/B-s bajnokság a harmadik fordulónál tart, a DEAC mégis az első mérkőzésére készült az idei kiírásban. Csapatunk első két bajnokiját el kellett halasztani, de még edzeni sem tudtak a fekete-fehérek, akikre egy rendkívül nehéz mérkőzés várt a Mezőkövesd ellen. A borsodiak tavaly még az élvonalban szerepeltek, ráadásul az eddigi két fordulóban játszhattak: Ózdon ikszeltek, majd hazai pályán nyertek a Hatvan ellen. Nem voltak tehát túl jók az előjelek a mieink számára, mégis kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. Az első félidőt ugyan négygólos hátránnyal zárta együttesünk, ám a szünet után koncentrált, szervezett játékkal feljött a csapat. Rendkívül izgalmasan alakult a hajrá, mert egy perccel a vége előtt egyenlő volt az állás és a debreceniek támadhattak. Peregtek a másodpercek. Az első lövési kísérlet nem sikerült, a kipattanóra azonban lecsapott a 16 éves Zalai Balázs, aki nem hibázott és élete első felnőtt tétmérkőzésén megszerezte az első gólját, amivel a DEAC 25-24-re megnyerte a találkozót!

A mérkőzés előtt nagyon féltem, mert bár az ellenfelet jól ismertük, de a saját játékunkkal nem voltam tisztában a sok kihagyás miatt – fogalmazott a DEAC kézilabdacsapatának másodedzője, Szabó Csaba. – Nagyon jól védekeztünk és az első félidő utolsó tíz percén kívül taktikusan támadtunk. Volt egy kis vesszőfutásunk, ami eredményezte a négygólos hátrányt, de ezt megbeszéltünk, tudtunk változtatni. Mindenki közösen akarta a sikert, a DEAC-szív vitte előre a fiúkat, akik egy percig sem adták fel. Csodálatos csapatunk van!

Labdarúgás – Szegeden maradtak a pontok
A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata az NB II 10. fordulójában Szegeden vendégeskedett. Balogh Pál legénységnek ezúttal sem sikerült a pontszerzés idegenben: a Tisza-parti együttes 2-1-re diadalmaskodott. A DEAC jelenleg az utolsó előtti helyen áll a Merkantil Bank Ligában.

Röplabda – nem tudták meglepni a Kecskemétet
A Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a tavalyi kupadöntős Kecskemétet fogadta a DESOK-ban az Extraliga második fordulójában. Az esélyesebbnek tartott ellenfél három szett alatt lerendezte a vasárnapi összecsapást.

A mérkőzés hangulatát nagyban befolyásolta a második játszma. Ekkor nyert állásban voltunk, hiszen 23:21-es vezetésről általában be szokták húzni a csapatok a szettet, sajnos nekünk ez nem sikerült. Kicsit a játékvezetők is bizonytalankodtak, és nem biztos, hogy minden úgy történt, ahogy ítélték. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kecskemét évtizedek óta az élmezőnybe tartozik. Olyan meccset játszottunk, amelyen az ellenfél semmit sem kapott ajándékba, minden pontért meg kellett harcolnia. Szerintem jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, akadtak olyan bravúros megoldásaink, amelyek a jövőre nézve biztatóak” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Futsal – az újoncot is legyőzték
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata szombat este a Budaörs otthonában 4-1-re diadalmaskodott, így két forduló után hibátlan mutatóval rendelkezik az NB I-ben. Együttesünkben André Antónia és Krascsenics Csilla is duplázott. A DEAC két játéknapot követően makulátlan mérleggel rendelkezik, és vezeti a táblázatot.

Az első félidő alapján nem nagyon lehetett megjósolni, mire számíthatunk a mérkőzés végén – kezdte Üveges Katalin játékos-edző. – Nagyon döcögősen kezdtünk, nem igazán tudtuk felvenni a meccs ritmusát. Ennek talán a nyomás, az utazás és a sok sérülés is lehetett az oka. A Budaörs újoncként remek teljesítményt nyújtott a találkozón. Látva a kispadunk rövidségét és az egyéb nehézségeket, az lett volna a logikus, ha visszaállunk egy zártabb védekezésre, és labdaszerzésből próbálunk kontrázni, de nyerni akartunk. Ezért Vivivel (Quirikó Vivien – a szerk.) azt kértük a csajoktól a második játékrészben, hogy rohanjuk, fárasszuk le őket és rontsuk el a játékukat a saját védőzónájukban. A lányok maximálisan betartották a taktikai utasításokat, a végeredmény pedig magáért beszél. Akadtak hibáink, emellett az ellenfél nagyon veszélyes támadásokat vezetett, ám kapusunk remek védéseinek köszönhetően ezeket nem tudták értékesíteni. André Antónia és Krascsenics Csilla szenzációs teljesítményt nyújtott, amivel újabb három pontot szereztünk, de a többiek is kivették a részüket a sikerből!” – összegzett Üveges Katalin.