Beindul a nagyüzem

Amennyiben minden a tervek szerint alakul, péntektől hétfőig hét bajnoki mérkőzést vívnak a Debreceni Egyetem csapatai.

Jégkorong – a halasztás után a MAC HKB Újbuda lesz az első ellenfél
Nem tudta elkezdeni az idei szezont a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata, ugyanis a szeptember 14-re kiírt Titánok elleni mérkőzés elmaradt a fehérváriaknál történt megbetegedések miatt. A DEAC így szeptember 20-án, vasárnap 19.15-kor a MAC HKB Újbuda otthonában léphet jégre először a bajnokságban. Velünk ellentétben a fővárosi ellenfél már játszott egy mérkőzést az Erste Ligában: hétvégén hazai pályán 6-3-ra győzte le a Vasast.

 Labdarúgás
A DEAC labdarúgócsapata zsinórban két vereséget szenvedett el a bajnokságban, előbb a Gyirmót otthonában, majd szerdán hazai pályán a Kazincbarcika ellen kapott ki. Szombaton Magyar Kupa-mérkőzésen lehet javítani. A sorsolás eredményeként Balatonfüredre utaznak a mieink, ahol a helyi NB III-as csapat ellen harcolhatják ki a legjobb 64 közé jutást. A szombaton 15 órakor kezdődő mérkőzésről a DEAC játékosa, Papp Ferenc beszélt.

Szeretnénk kiharcolni a továbbjutást. Tudjuk, hogy a Balatonfüred nem kezdte jól a bajnokságot, de ez nem téveszthet meg minket. Egy kupameccsen az alacsonyabb osztályban szereplő együttest mindig fűti a bizonyítási vágy. Az edzőváltás új impulzust adhat az ellenfelünknek, hiszen a játékosok bizonyítani akarják, hogy helyük van a csapatban – mondta Papp Ferenc.

Röplabda
Megkezdi szereplését az Extraligában a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata. Fodor Antal legénységének igen nehéz dolga lesz, hiszen a többszörös bajnok FINO Kaposvár otthonában játszik az első fordulóban. A mérkőzést pénteken 18 órától rendezik a Kaposvár Arénában.

“Azt tapasztaltam, a srácok fizikálisan és mentálisan is sokat fejlődtek, az egyik erősségünknek a csapategységet tartom, így egyértelműen pozitívum, hogy a keret alig változott – kezdte a DEAC játékosa, Tóth András, aki rátért a kaposvári meccsre. – Nem lesz könnyű dolgunk, ellenfelünk a nyáron még erősebbé vált, ettől függetlenül bizakodó vagyok. A koronavírus miatt hosszú idő után tudunk újra bajnokit játszani, nagyon várom már a rajtot. Pályafutásom alatt ennyit egyébként még nem kellett kihagynom. Hogy mire lehetünk képesek a bajnokságban? Szerintem az első négybe jutás sem irreális, bár ehhez minden mérkőzésen százötven százalékot kell kiadnunk magunkból. Abban bízom, hogy ebben az idényben a sérülések is elkerülnek bennünket” – hangsúlyozta a 31 esztendős feladó.

Futsal
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata vasárnap 17 órától a Tolnát fogadja a DESOK-ban az NB I első fordulójában.

“A lányok motiváltan várják a bajnoki rajtot, szerencsére a felkészülésünk minden szempontból jól sikerült – fogalmazott a csapat játékos-edzője, Üveges Katalin. – Fontos a jó rajt, hiszen ebből erőt tudnánk meríteni, így a három pont megszerzésében gondolkodunk. A tolnaiak kicsit a mumusunkká váltak a legutóbbi szezonban. A Thelena Kupán legyőztük őket, bár ekkor azt tapasztaltam, hogy nem igazán voltak még egyben. Vetélytársunk képes a váratlan húzásokra, továbbá a pontrúgás-variációi szintén veszélyesek.”

A fiúknál már javában zajlanak a küzdelmek, a mieink hétfőn a negyedik meccsüket játsszák az idei kiírásban. Elek Gergő tanítványai 18.30-tól a Haladás VSE otthonában vendégszerepelnek. A DEAC két győzelemmel kezdte a szezont, majd legutóbb nagy csatában kikapott a bajnokesélyes Berettyóújfalu otthonában. A szombathelyiek szintén két győzelemmel nyitottak, majd legutóbb döntetlent játszottak a Nyírgyulaj ellen.

Rögbi
A főleg külföldi hallgatókból álló rögbicsapatunk az első fordulóban a Battai Bulldogok ellen küzdelmes mérkőzést vívott a Böszörményi úti Campus pályáján, ahol vendégsiker született. A debreceni egyetemisták ezúttal a Szegedi Gorillák ellen mennek harcba a pontokért. A mérkőzést szombaton 15 órakor Budapesten, a Kincsem Parkban rendezik.

Amerikai futball
Az első fordulóra készül a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata. Az ellenfél a Budapest Wolves lesz vasárnap 14 órakor a fővárosban.