Fontos pontokat szereztek

Nagyon fontos rangadót nyert meg a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata. Kosarasaink hozták a kötelezőt, és itthon tartották a pontokat. Női és férfi futsalosaink vereséggel zárták a hétvégét.

Jégkorong – siker a címvédő ellen
A DEAC jégkorongcsapata szombaton zsinórban három vereség után a címvédő Csíkszeredát fogadta. Ahogyan az várható volt, David Musial legényei hatalmas csatát vívtak az egyik bajnokjelölt együttessel. Úgy tűnik, hogy a mieinknek sikerült kilábalni a hullámvölgyből, nem csupán elszántan és keményen, hanem eredményesen is hokiztak, négy találatot szereztek, ezekből egy ráadásul emberelőnyös szituációban született. Valamennyi játékosunk nagyot küzdött, Hetényi Zoli 94,23%-os védési hatékonysággal járult hozzá a szép, 4-3-as sikerhez. Az értékes győzelemnek köszönhetően a srácok ismét felléphettek az Erste Liga tabellájának 2. helyére. Nincs azonban megállás, ma 20 órakor a másik címvédőt, a Ferencvárost fogadjuk a Debreceni Jégcsarnokban.

Nagyon fontos győzelem volt a Csíkszereda elleni, hiszen három vereség után sikerült egy kimondottan erős ellenfelet legyőzni. Nagyon boldog vagyok emiatt, ahogyan a srácok is, de ismét csak előre tekintünk” – értékelt David Musial vezetőedző.

Kosárlabda – másodjára sem jelentett gondot a Jászberény
Második félidei parádés játékának köszönhetően újabb magabiztos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a Jászberény felett. A sereghajtó az első félidőben még tartani tudta a lépést Polyákékkal, de a fordulás után érvényesült a papírforma és 106-70-es debreceni sikerrel zárult a találkozó. A DEAC ma 18 órakor újabb mérkőzést játszik itthon, ezúttal a ZTE ellen.

Sokáig tartott, amíg felvettük a mérkőzés ritmusát, az első félidőben többet hibáztunk, második esélyeket engedélyeztünk ellenfelünknek. A nagyszünetben rendeztük a sorainkat, a fordulás után pedig már sokkal agresszívabban kosárlabdáztunk. Összességében elégedett vagyok, jó munkát végeztünk” – nyilatkozta a mérkőzés után Kovács Adrián vezetőedző.

Futsal – nem jött össze a pontszerzés
A DEAC férfi futsalosai péntek este a Berettyóújfalut látták vendégül a DESOK-ban. A BL-ben is vitézkedő vendégek hamar kétgólos előnyre tettek szert, de még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A második félidőben azonban az újfaluiak újabb két gólt szerezve bebiztosították a győzelmüket.

Az első félidőben, amikor 2-0-ra vezettek a vendégek, nem éreztem különösebb problémát – kezdte Elek Gergő vezetőedző. – Rendben volt a játékunk, helyzeteket alakítottunk ki, és sikerült egyenlítenünk. A második játékrészben az újfaluiak nagy nyomást helyeztek ránk, de ahogy telt az idő, egyre idegesebbé váltak. Ha nem kapjuk be a harmadik gólt, akkor elképzelhető, hogy szorosabb eredményt tudunk elérni. A végén bebizonyítottuk, hogy nem vagyunk felkészülve arra, hogy a Mezei-Vill ellen pontot szerezzünk. Olyan hibákat követtek el a játékosok a hajrában, amelyek miatt nem érdemeltük meg a döntetlent. Az még jobban bosszant, hogy nem azt csinálták, amit kértem tőlük” – zárta szavait Elek Gergő.

A lányok mérkőzése sem zárult jól. A sikeresen megvívott Magyar Kupa-párharc után ezúttal a bajnokságban találkoztak a TFSE-vel. A két gárda szombaton már negyedszer csapott össze egymással ebben az idényben. Az előző meccseken mindig az idegenben szereplő csapat ünnepelhetett, és sajnos ez a széria most sem szakadt meg, a vendégek 3-2-re nyertek.