Győzelemmel zártak a kosarasok és a hokisok

A Debreceni Egyetem férfi futsalosai az éllovas Haladástól szenvedtek vereséget. Labdarúgóink megnehezítették a feljutásra esélyes Budaörs dolgát. Kosárlabda- és jégkorongcsapatunk győzelemmel zárt, míg a röpisek búcsúztak a Magyar Kupától.

Futsal – nem tudták megállítani az éllovast
A DEAC férfi futsalosai nem tudták lefékezni a bajnoki cím egyik esélyesének tartott Haladást péntek este a DESOK-ban. A Vas megyeiek tizenkét perc alatt négygólos előnyre tettek szert, így óriási lépést tettek az újabb három pont begyűjtése felé. A második félidőben akadtak szép megmozdulásaink, Szabó Lajos és Rácz Zsolt be is tudta venni Alasztics Marcell kapuját. A 2-6-os végeredményt végül Vas Ádám állította be a 36. minutumban.

Amikor az első két sorával játszott a Haladás, egyértelműen fölénk kerekedett játékban és sajnos akaratban is – kezdte az értékelést Elek Gergő vezetőedző. – A Hali agresszív stílusától megijedtek a fiatal játékosaim, akik az első tizenöt percben támadásban és védekezésben olyan hibákat követtek el, amelyek a mostani szezonban nem jellemeztek bennünket. Amikor a vendégeknél pályára léptek a fiatalok, akkor egyenlő erők küzdelme zajlott. Végig azt kértem a fiúktól, hogy emeljék fel a fejüket, menjenek és csinálják a dolgukat. Nem véletlenül vezetik a szombathelyiek a bajnokságot, hiszen öt magyar válogatott játékosuk és két kiemelkedő képességű légiósuk van” – zárta Elek Gergő.

Labdarúgás – közel álltak a meglepetéshez
Az NB II 19. fordulójában a DEAC az eddig messze várakozáson felül szereplő Budaörsöt látta vendégül a Dóczy utcai Sportcampuson. A végig jó iramú, küzdelmes találkozón az egyetemisták alaposan megnehezítették a feljutásra esélyes ellenfél dolgát. A vezetést is a fekete-fehérek szerezték meg, ám fordítani tudtak a vendégek. A hajrában egyenlítettünk, de a lefújás előtt nem sokkal újabb gólt szerzett a Budaörs, amely így 3-2-re megnyerte a mérkőzést.

Nagyon gyengén teljesítettünk, a labdaszerzéseknél megijedtünk és rossz megoldásokat választottunk, és ránk jellemzően odaajándékoztuk a pontokat az ellenfélnek. A vereség ellenére azt gondolom, a játékosok mindent megtettek a siker érdekében, és megnehezítették a második helyezett dolgát” – értékelt a labdarúgócsapat vezetőedzője, Sándor Tamás.

Kosárlabda – hullámzó mérkőzésen nyert a tartalékos DEAC
Ötpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacspata az OSE Lions ellen a 6. fordulóból bepótolt bajnokin. A tartalékos hazaiak már húsz ponttal is vezettek a negyedik negyedben, de a nagyot küzdő oroszlányiak visszajöttek a mérkőzésbe, s csak az utolsó másodpercekben dőlt el a találkozó, ami 92-87-es debreceni sikerrel zárult.

Az első percek nehézségei után mi kontrolláltuk a meccset. Mivel nagyon kevesen vagyunk, a végére az erőnk mellett az előnyünk is kis híján elfogyott, de szerencsére nem így alakult. Nem szeretek kiemelni külön senkit, de két debütálónk, Neuwirth Bence és Kiss Kolos rendkívül éretten játszott élete első élvonalbeli mérkőzésén” – hangsúlyozta Andjelko Mandics asszisztens edző.

Jégkorong – fontos győzelem
Vasárnap a fiatal játékosokból álló Titánokat fogadta a Debreceni Egyetem jégkorongcsapata az Erste Ligában. A vendégek igyekeztek megnehezíteni a DEAC dolgát, mind a három játékrész szoros küzdelmet hozott, ám győzött a rutin, és 4-2-es hazai sikerrel zárult a találkozó.

Nagyon fontos volt, hogy két vereség után ismét pontokat gyűjtsünk, és ezzel ismét visszaszerezzük a magunkba vetett bizalmat. Nem játszottunk igazán jó mérkőzést, de a harmadik harmadra összeszedtük magunkat, és szereztünk két gyors gólt. Sajnos voltak hibák a védekezésben, de Hetényi Zoli ott volt mögöttünk, és végig meccsben tartott minket” – fogalmazott David Musial vezetőedző.

Röplabda – bejött a papírforma
Vasárnap a címvédő Pénzügyőr otthonában lejátszotta röplabdacsapatunk a Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját. Az első mérkőzésen a fővárosiak sima, 3:0-s győzelmet arattak a DESOK-ban, és a visszavágón is ugyanilyen arányban győztek, így a DEAC búcsúzott a további küzdelmektől.