Hasznos tapasztalatokkal gazdagodott rögbicsapatunk

Rögbitornákkal és tesztmérkőzésekkel készül a DEAC csapata a hamarosan kezdődő bajnokságra. Együttesünk legutóbb egy 7-es tornán vett részt.

Két héttel ezelőtt rendezték meg a Kecskeméti Atlétikai Centrumban az Absolut Live Magyar 7’s Rögbi Nemzeti Bajnokság kvalifikációs fordulóját, amelyen részt vett a DEAC együttese is. A 10 fős mezőnyben a mieink a 8. helyen zártak, és ezzel kvalifikálták magukat a következő körre, amelyre múlt hétvégén Budapesten, a Kincsem Parkban került sor. Az eseményről Aenab Hussain szakosztályvezető és Obai Mahfouz edző számolt be honlapunknak.

A kvalifikációs fordulóban erős csoportban kezdtünk, és néhány technikai hiba is akadályozta a tervezett stratégia kivitelezését, ezért itt utolsóként végeztünk. A helyező meccseken Ryan Munaki első célja megadta a várt lendületet, és mindkét meccset nagy fölénnyel hoztuk, így kiharcolva a lehetséges legjobb, 8. helyezést ebben a fordulóban, mellyel kvalifikáltuk magunkat a trófeáért zajló második fordulóra – magyarázta Obai Mahfouz.

A múlt hétvégén rendezett második fordulóban DEAC a Budapesti Kosok és a Budapest Exiles együttesével került egy csoportba (a Soproni Sasok gárdája visszalépett).

Egy tornán az első meccsnek mindig nagy jelentősége van, és a 7’s rögbiben a legkisebb hibák is megbosszulják magukat, ezért a Kosok elleni nyitó mérkőzésen igyekeztünk taktikusan, fegyelmezetten játszani – fogalmazott Aenab Hussain. – Remekül teljesítettünk, sikerült alaposan megnehezítenünk a fővárosiak dolgát. Folyamatosan nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, jó volt a labdatartásunk, a játék többnyire az ellenfél térfelén zajlott. A második félidőben ott folytattuk, ahol abbahagytuk, ennek köszönhetően 38-0-ra győztünk.

A második találkozót a Budapest Exiles ellen vívták a Debreceni Egyetem hallgatói. Mint a szakosztályvezető elmondta, hasonló taktikával léptek pályára, mint az első mérkőzésen, de most nehezebb dolguk volt az erősebb játékerőt képviselő csapat ellen. Ennek ellenére a DEAC fegyelmezett játékkal 0-0-ra hozta az első félidőt. A szünet után remek teljesítménnyel sikerült 7-0-ra elhúzni a fekete-fehéreknek, ám sajnos a fővárosiak cseréi nyerőnek bizonyultak, feltörték a DEAC védelmét és végül 15-7-re nyertek. Sajnos ezen a mérkőzésen megsérült az egyik játékosunk, aki már nem is tudta folytatni a tornát.

A harmadik találkozón ismét a Kosokkal csapott össze együttesünk. Csakúgy, mint az első mérkőzésen ezúttal is remek teljesítményt nyújtottunk egy fizikálisan erősebb csapat ellen és végül magabiztos, 26-5-ös győzelmet arattunk. Sajnos ez a meccs sem múlt el sérülés nélkül.

Az utolsó összecsapáson a sérülések miatt kiesett játékosok hiánya és a másik csapat fizikai fölénye is kiütközött az Exiles ellen. Próbáltuk ismét a saját játékunkat játszani, a fiúk az első félidőben betartották a taktikai utasításokat, ám a szünet után a védelem nem tudta megállítani a támadásokat, és 26-7-re kikaptunk. Összesítésben a nyolcadik helyen végeztünk. Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk – zárta beszámolóját Aenab Hussain.

A DEAC rögbicsapata legközelebb július 25-én, Szentesen játszik tesztmérkőzést a helyi gárda ellen.