Mindössze három csapatunk lép pályára hétvégén

A koronavírus nem kíméli a csapatokat. Szerdán a DEAC kosarasai nem tudták lejátszani a bajnokijukat, a futsalasok péntekre tervezett meccsét is elhalasztották, de kézilabdázóink, floorballosainak, illetve női és férfi röpiseink sem játszhatnak hétvégén. Jelen állás szerint mindössze három csapatunk lép pályára.

Jégkorong – az UTE érkezik Debrecenbe
Az Újpest együttesét látja vendégül a DEAC jégkorongcsapata vasárnap 18.30-kor a Debreceni Jégcsarnokban. A mieink közel két hete nem játszottak a bajnokságban, mivel a Vasas elleni mérkőzésük elmaradt. Ez idő alatt a lila-fehérek három találkozót nyomtak le és még pénteken is lesz egy meccsük a MAC HKB csapatával szemben. Nagy kérdés, hogy a viszonylagos kipihentség biztosít-e némi előnyt, vagy annak lesz egy picivel könnyebb, aki lendületből érkezik.

Kosárlabda – Szegedre utaznak
Több elhalasztott mérkőzés után úgy tűnik, szombaton végre folytathatja a bajnokságot a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, amely 18 órakor Szegeden, a Naturtex-SZTE-SZEDEÁK otthonában lép parkettre.

A Naturtex-SZTE-Szedeák a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése, hiszen azon túl, hogy már öt mérkőzést is le tudtak játszani, több, mint biztató az eddigi produkciójuk – mondta Kovács Adrián vezetőedző. – A Sopront és az Oroszlányt magabiztosan verték odahaza, míg a jászberényi és kaposvári sikerüknek köszönhetően már két idegenbeli győzelemmel is büszkélkedhetnek. A Szeged a bajnokság legjobb formában lévő csapata, úgy áll 4-1-el, hogy az az egy szombathelyi veresége is teljesen vállalható. Felkészültünk belőlük, nagy segítségünkre van, hogy a felkészülés során háromszor is találkoztunk velük, úgy gondolom a srácok készen állnak a találkozóra” – zárta a szakember.

Labdarúgás – Ajkán javíthatnak
Az Ajka otthonában lép pályára a Debreceni Egyetem focicsapata a Merkantil Bank Liga 14. fordulójában. A Veszprém megyeiek nagyon jól kezdték a bajnokságot, az első öt fordulóban négy győzelmet könyvelhettek el, utána azonban megtorpantak, emiatt a tabella 13. helyére estek vissza. A DEAC hat bajnoki óta nyeretlen, és sereghajtóként várja a mérkőzést, amit vasárnap 17 órától rendeznek az Ajkai Városi Sportcentrumban. Önbizalmat adhat a mieink számára, hogy szerdán továbbjutottak a Magyar Kupában, miután 2-1-re nyertek Nagykanizsán.

Jó csapatnak tartom az Ajkát, ettől függetlenül nekünk nagy szükségünk lenne a pontokra. Fontos lesz, hogy hátul stabilak maradjunk, elöl pedig a helyzeteinkkel jól kell sáfárkodnunk. Nagykanizsán kemény meccset játszottunk szerdán, de a győzelemből és a továbbjutásból önbizalmat meríthetünk” – fogalmazott a DEAC 20 esztendős középpályása, Nikitscher Tamás.