Vályi Attila döntőbe jutott a Darts Liga 5. fordulójában

Hétvégén a Nagyerdei Stadionban található Red and White-ban rendezték a Magyar Darts Liga kelet-magyarországi régiójának 5. fordulóját. Összesen húsz játékos mérte össze tudását és versenyzett a sok pontot érő előkelő helyezésekért.

Az eseményen a DEAC mellett az Arany Bikák Darts SE, a DVTK és a Nyíregyháza csapatai vettek részt 5-5 játékossal. A mezőnyt négy csoportra osztották, innen 4-4 játékos került a 16 fős főtáblára. A DEAC versenyzői közül sajnos Oláh Bence búcsúzni kényszerült csoportjából, amivel 17. helyen zárt, a többiek folytathatták a versenyt. A csoportkörben briliáns játékot mutató Kovács Patrik a nyolcaddöntőben Balogh László ellen (Arany Bikák Darts SE) nagy izgalmat hozó meccsen 4-3-mal továbbjutott a legjobb nyolcba, csakúgy, mint Vályi Attila, aki Mirkó Antal (Magyar Darts Szövetség) fölött diadalmaskodott. Varga Dániel és Aranyi Marcell ebben a körben búcsúzott.

A negyeddöntős küzdelmek újfent izgalmas meccseket és jó átlagokat hoztak: Vályi Attila Izsák Gábort (DÖ-MIK) 4-3 arányban felülmúlva jutott az elődöntőbe, míg Kovács Patrik kikapott Kalapos Árpádtól (Aranyi Bikák Darts SE) 4-2-es végeredménnyel.

Vályi Attila hasonló eredményességgel vette az elődöntőbeli akadályt is, Csabai Tamás (DVTK) ellenében aratott 4-3-as győzelmével jogot szerzett a döntőben való szerepléshez, ahol nem kisebb ellenfél várt rá, mint a regnáló steel magyar bajnok, Takács Gábor (POD). A DEAC játékosa magabiztos kezdés után 2-0-s előnyre tett szert, de rontott kiszállói miatt 4-2-es vereséget szenvedett, így a papírforma érvényesülésével Takács Gábor ünnepelhette első helyét, míg Attila az előkelő második pozíciót szerezte meg.

Az összetett küzdelemben játékosunk, Kovács Patrik jelenleg vezeti a versenyt az ugyancsak kiválóan teljesítő Fejszák László (DVTK) előtt. A sorozat augusztus 8-án folytatódik, ahol a vendéglátó Arany Bikák Darts SE otthonában mérkőznek meg a játékosok.