Váratlan vereségek

A Debreceni Egyetem jégkorongozói hazai pályán maradtak alul a Vasassal szemben. Szintén nem várt vereségbe szaladtak bele női futsalosaink, akik az újonc Budaörstől kaptak ki a DESOK-ban. Labdarúgóink remekül futballoztak a Haladás ellen, de ez kevésnek bizonyult a sikerhez, röplabdacsapatunk pedig hátrányba került a Magyar Kupában. Csak kéziseink tudtak nyerni, ők remek teljesítménnyel diadalmaskodtak az FTC U22 otthonában.

Jégkorong – nem erre számítottunk
Hokicsapatunk az Opten Vasas gárdáját fogadta vasárnap este a Debreceni Jégcsarnokban. A mérkőzés előtt a tabellán jelentős volt a távolság a két együttes között, bár tény, ebből aligha lehetett kiindulni, mivel a mieink ebben a szezonban jóval több lejátszott mérkőzésnél jártak, mint a fővárosi fiatalok. Mégis a dobogóért harcoló DEAC számított esélyesnek, ugyanakkor ezen a napon nem ment az egyetemistáknak. Az első harmad még gól nélküli ért véget, majd a második játékrészben megszereztük a vezetést, és úgy tűnt, hozzuk a mérkőzést, csakhogy az angyalföldiek nem hagyták magukat, gyorsan egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Az utolsó harmadban tovább növelte előnyét a Vasas, amely végül meglepetésre 5-1-re nyert.

Nagyon jól kezdtünk, helyzeteket dolgoztunk ki, az első öt percben volt három nagy lehetőségünk, de nem tudtunk gólt lőni. Nagyon sok kapura lövésünk volt, de csak egy találatot szereztünk, és ez nem elég. Ki kell emelni, hogy az ellenfél kapusa nagyon jó teljesítményt nyújtott. Ma sajnos veszítettünk, beszélni fogunk róla, kielemezzük a hibákat és készülünk a következő meccsre a Fehérvár ellen” – értékelt David Musial vezetőedző.

Labdarúgás – mindent megtettek, de nem sikerült pontot szerezni
A válogatott szünet után folytatódott a küzdelem az NB II-ben. A Debreceni Egyetem csapata a nagy múltú Haladást fogadta a Dóczy utcai Sportcampuson. Kertész Tamás ziccerével kezdődött a találkozó, majd Soltész János távoli lövését Verpecz István tenyerelte szögletre. A 23. percben a semmiből, egy öngóllal szerezték meg a vezetést a vendégek. A második félidőben nagy mezőnyfölényben futballoztunk, számos helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos nem sikerült a pontszerzés, amire pedig rászolgáltunk volna.

Amíg ennyit hibázunk, odaadjuk az ellenfélnek a labdát, sőt öngólt rúgunk, addig nem működik, amit egész héten elterveztünk és gyakorltunk. Szünet után megpróbáltunk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre, és ez az utolsó harminc percben sikerült is. Voltak helyzeteink, egy tizenegyest nem adtak meg a javunkra” – fogalmazott Sándor Tamás, a DEAC labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Röplabda – nem tudtak meglepetést szerezni
A DEAC férfi röplabdázói a kiváló játékerőt képviselő Pénzügyőrt fogadták vasárnap délután a DESOK-ban a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozón a jóval esélyesebb vendégek nyertek 3:0-ra, így hátrányból várjuk a visszavágót.

Azt, hogy egyáltalán meccset tudtunk játszani ebben a helyzetben, nagyon jó dolognak tartom. Örültünk, hogy végre pályára léphettünk, és egy ilyen szinten lévő rivális ellen gyakorolhattunk. Nincs okunk a szégyenkezésre, hiszen tizennyolc pontot hoztunk össze minden játszmában. Be kell vallani, hogy a Pénzügyőr bajnokesélyes, míg mi azért fogunk küzdeni, hogy megőrizzük az Extraligás tagságunkat” – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Futsal – fájó vereség
A Debreceni Egyetem női futsalcsapata az újonc Budaörs együttesét látta vendégül az NB I 7. fordulójában. A DESOK-ban rendezendő találkozón nem várt vereségbe szaladtak bele a mieink. A lelkes vendégek már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert, amit a meccs végére megdupláztak, a DEAC játékosai pedig hiába próbálkoztak, nem tudtak a kapuba találni, és végül 4-0-s vereséget szenvedtek.

Kézilabda – megállították a Ferencváros fiataljait
Remek teljesítményt nyújtott kézilabdacsapatunk a forduló előtt még százszázalékos FTC U22 ellen. A fővárosban rendezett találkozón végig vezettek az egyetemisták, volt olyan időszak, amikor nyolcgólos volt a DEAC előnye. A vége mégis izgalmas lett, mert elfáradtunk, egyre közelebb kerültek a hazaiak, ám egyenlíteni már nem volt idejük. A mérkőzést 24-23-re együttesünk nyerte meg, megszakítva ezzel a Ferencváros veretlenségi sorozatát.