Vasárnap pótoljuk az OSE elleni bajnokit

A magyar válogatott a pozitív eredményei miatt nem tudta lejátszani a tervezett Eb-selejtezőket, így a szövetség csütörtök esti döntése értelmében folytatódnak az NBI A-csoportjának küzdelmei. A DEAC kosárlabdacsapata így vasárnap 17 órától az OSE Lions csapatát fogadja a 6. fordulóból elhalasztott bajnokin.

A nemzeti válogatott csütörtökön elhagyta a szlovéniai buborékot, melyre az MKOSZ gyors döntéssel reagált: a bajnokságnak folytatódnia kell. Egyik fél sincs könnyű helyzetben, hiszen csak néhány edzésük maradt az egymásból való felkészülésre. A Debreceni Egyetem csapatánál biztosan lesznek hiányzók, főleg a fiatal szabálynak lesz nehéz megfelelniük, hiszen Somogyi, Kovács, Asszú és Molnár sem bevethető. Bárki kerüljön is fel az utánpótlásból, egy biztos, hogy vasárnap fog debütálni. A tapasztaltabb játékosok közül Bognár továbbra is sérült, de Drenovac játéka is több, mint kérdéses.

Mivel Kovács Adrián még mindig nem hagyhatta el a házi karantént, ezért jelenleg Andjelko Mandics irányítja az edzéseket, s jó eséllyel vasárnap is ő fog meccselni. -Nagyon komplikált ez a helyzet, hiszen csak néhány napja tudtuk meg, hogy kivel és mikor kell játszunk, de az Oroszlánynak sem könnyebb semmivel ez a szituáció. Az ellenfélből való készülésről, és taktikáról beszélni szerintem most felesleges, ki kell menni a pályára, küzdeni, és akkor majd meglátjuk a végén mi lesz. Nem panaszkodunk, minden csapatnak ugyanilyen nehéz, úgyhogy mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük a meccset. -értékelte a hirtelen jött helyzetváltozást a szerb szakember.

Az OSE sincs könnyű helyzetben, a hírek szerint nekik is lehetnek hiányzóik. Mindkét gárda hat meccset játszott eddig a szezonban, a DEAC 4-2-es mérleggel a negyedik, míg az oroszlányiak 2-4-el a tizenegyedik helyen állnak.

-Gyors kosárlabdát próbálnak játszani, rengeteg egy-egy elleni játékkal, melyre a fiatal keretük alkalmas is. A tranzíciós játékuk megakadályozása mellett kulcsfontosságú lesz, hogy minél kevesebb támadó lepattanót engedjünk nekik, hiszen ez a másik nagy erősségük. A legutóbb a Pécs ellen voltak gondok a védekezéssel, ezt azóta kielemeztük, sokkal agresszívabbnak kell lennünk, és akkor azt gondolom, hogy jóval kevesebb kapott ponttal tudjuk zárni majd a mérkőzést. -zárta szavait Andjelko Mandics.

A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint a találkozót zárt kapuk mögött rendezik, melyet a Mindigo Sport élőben közvetít.