A bajnokesélyes érkezett a DESOK-ba

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata lejátszotta az első felkészülési mérkőzését az idei nyáron. Elek Gergő együttese az NB I egyik legnagyobb favoritjának elkönyvelt MVFC Berettyóújfalut látta vendégül.

A DEAC férfi futsalosai augusztus végén kezdik meg a bajnoki szereplésüket. Együttesünk pénteken az MVFC Berettyóújfaluval találkozott a DESOK-ban. A megyei rivális 2019-ben megnyerte a bajnokságot, és az előző idényben is jó eséllyel pályázott a trónra, ám a koronavírus végül átírta a forgatókönyvet.

Jobban kezdtük a találkozót, az első komoly lehetőség Siska Gergő előtt adódott, de több játékosunk is tesztelte László Márk reflexeit. Az újfalauiak is belelendültek, aminek az lett az eredménye, hogy Nagy Imre góljával megszerezték a vezetést. Nagy egy jó passzt kapott, ezt követően pedig kilőtte a jobb felsőt. A folytatásban Diece duplázta meg a vendégek fórját, majd Siska lövésébe ugyan beleért az egyik MVFC-játékos, de a labda így is a kapuban kötött ki (1-2). A szünetig még akadtak lehetőségeink, ám az egyenlítés nem jött össze.

A második félidőben Dobi helyett Krajcsi próbálta megóvni a kapunkat a góltól. László most sem unatkozott, többek között Rácz és Szabó is megdolgoztatta. A berettyóújfaluiak átállták az öt a négy elleni játékra, ami meghozta a gyümölcsét, ugyanis Sid is beköszönt. Ebből a változtatásból a DEAC is profitált, hiszen Kántor vette be az üresen tátongó kaput.

Ugyan Siskáék 3-2-es vereséget szenvedtek, ám ez a teljesítmény bizakodásra adhat okot. Következő edzőmeccsünket az Újpesttel fogjuk játszani.

DEAC-MVFC Berettyóújfalu 2-3 (1-2)
gólszerző: Siska, Kántor, ill. Nagy I., Diece, Sid