A BL-ben is remeklő gárda ellen bizonyíthatunk

Szentes-Bíró Tamás elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata nem akarja eljátszani az “áldozati bárány szerepét” a Hali otthonában.

Az Aramis elleni bajnoki előtt úgy fogalmaztunk, hogy a DEAC férfi futsalcsapatára rázós túra vár. Ez a megállapítás most hatványozottan igaz, mivel Elek Gergő legénysége péntek este a címvédő Haladás otthonában fog vizitálni. A szombathelyiek magabiztosan vezetik a tabellát, hazai környezetben eddig még nem hullajtottak pontot. A Hali a nemzetközi porondon szintén kitesz magáért ebben a szezonban, vagyis nagyon nehéz dolguk lesz a harmadik pozícióban tanyázó debrecenieknek a 13. fordulóban.

“Ellenfelünk a Bajnokok Ligájában beverekedte magát a legjobb tizenhat közé, ez is jelzi, mekkora erő lakozik benne. Persze egyik együttes sem verhetetlen, például az Aramis már megmutatta, hogy milyen játékkal lehet megverni a szombathelyieket. Ettől függetlenül nem ígérkezik könnyű feladatnak a pontszerzés, de azt megígérhetem, hogy nem feltartott kézzel lépünk pályára. Hazai pályán már megnehezítettük a dolgukat, a meccs végén a kapufa gátolt meg minket abban, hogy kiharcoljuk a döntetlent (3-2-re nyert a Haladás – a szerk). A szeptemberi bajnokin sok helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezésekbe gyakran hiba csúszott. Ebben a tekintetben javulnunk kell, ha bravúrt akarunk elérni” – hangsúlyozta Szentes-Bíró Tamás. A csapatkapitány elmondta, már ma elutaznak a vasi megyeszékhelyre, este pedig az ütközet helyszínén tréningeznek.

A cívisvárosiak az előző játéknapon fontos győzelmet arattak az Aramis csarnokában. A 7-5-ös diadalból Szentes-Bíró Tamás két góllal vette ki a részét. A 25 éves futsalost kis túlzással Aramis-specialistának is nevezhetjük, hiszen a DESOK-ban szintén kétszer vette be a budaörsiek kapuját.

“Természetesen örülök annak, hogy dupláztam, emellett szerintem a játék is viszonylag jól ment, ám a sikerünk a leglényegesebb. Értékes ez a három pont, ugyanis korábban a Haladás és a Veszprém is üres kézzel távozott Budaörsről. Az igazat megvallva sokat kivett belőlünk ez a találkozó, mivel a hazaiak gyakorlatilag a teljes második félidő alatt az öt a négy elleni játékot erőltették. Ebből kifolyólag a keddi edzésen főleg a regenerációra fektettük a hangsúlyt” – zárta mondandóját Szentes-Bíró.

NB I 13. forduló
Haladás VSE-DEAC
2021. 11. 26. (péntek) 18:30, Haladás Sportcsarnok

A tabella: