A BL-ben is vitézkedő csapatot fogadunk

Siska Gergő szerint a Debreceni Egyetem gárdája az ősszel a rossz kezdésének köszönhetően megkönnyítette az MVFC dolgát.

A tabella negyedik helyét elfoglaló DEAC férfi futsalosai a Berettyóújfalut látják vendégül péntek este a DESOK-ban. A megyei rivális jelenleg a második helyen áll, tizennégy meccséből tizenhármat megnyert, csupán a Haladás tudott borsot törni az orra alá. Az MVFC a Bajnokok Ligájában is menetel, a Tbilisi State University, majd az Omonia Nicosia búcsúztatásával bejutott a legjobb tizenhat közé.

Csapatunk az előző héten a Dunaferr otthonában tizenkét találatot hozó mérkőzésen zsebelte be a három pontot, a 9-3-as diadalnak hála bebiztosította a helyét a felsőházban. Elek Gergő tanítványai a minimális célt tehát teljesítették, ennek ellenére nem váltak “jóllakottá”.

“Viszonylag hamar megvalósítottuk a tervünket, de nem elégszünk meg ennyivel. Most az lebeg a szemünk előtt, hogy az alapszakaszt minél előkelőbb helyen zárjuk” – szögezte le Siska Gergő. “Nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy roppant nehéz dolgunk lesz pénteken. A Mezei-Villt Magyarország egyik legerősebb gárdájának tartom, minden poszton kiváló játékosok állnak az edző rendelkezésére, így nem is érdemes senkit külön kiemelni. Az újfaluiak parádés formában vannak, ezt a nemzetközi porondon is bizonyítják, ennek ellenére meg akarjuk nehezíteni a dolgukat. Figyelemmel követem a BL-szereplésüket, és szurkolok is nekik, hiszen ezekkel a szép sikerekkel a magyar futsal hírnevét is öregbítik” – fogalmazott a rutinos centerünk, aki hozzátette, teljes kerettel vághatnak neki az ütközetnek.

Szeptemberben 4-3-as vereséget szenvedtünk a berettyóújfaluiak csarnokában. A szünetre vetélytársunk megnyugtató, háromgólos fórral mehetett, ám a térfélcsere után felzárkóztunk.

“Rosszul kezdtünk, és ez rányomta a bélyegét az őszi találkozóra. A második játékrészben elővettük az öt a négy elleni játékot, amivel csökkentettük a hátrányunkat. A végén még a pontszerzésre is esélyünk nyílt. Az biztos, hogy egy félidőnyi előnyt nem adhatunk újra a Berettyóújfalunak” – zárta mondandóját Siska, aki ebben az idényben négy gólt termelt a pontvadászatban.

Férfi futsal NB I 17. forduló
DEAC-MVFC Berettyóújfalu
2021. 01. 22. (péntek) 18:30, DESOK – zárt kapuk mögött