A Dunaferrt is legyőzték férfi futsalosaink

A Debreceni Egyetem csapata fordulatos meccsen tartotta itthon a három pontot. A 3-2-es végeredményt Siska Gergő állította be.

A DEAC-ban kezdett az a Faragó Lajos, aki a legutóbbi idényben még a Fejér megyeieket erősítette, vagyis neki különleges lehetett a pénteki bajnoki. Elek Gergő vezetőedző együtteséből csupán a sérült Two hiányzott.

Jobban kezdtük a meccset, Rigónak már másfél perccel a kezdés után védenie kellett. Nem sokkal később Kántor ügyesen húzta el a labdát az újvárosi kapus mellett, majd higgadtan értékesítette a lehetőséget.

A DEAC a folytatásban is dominált, ezt Szentes-Bíró kapufája is alátámasztotta. Veszélyes helyről Sánta végezhetett el szabadrúgást, Krajcsinak a kapufa besegített. A rutinos Németh Pétert kellett ápolni, majd Seregy lódult meg, de Faragó nagyot mentett. Thiago passzolt Ráczhoz, aki megduplázta az előnyünket a 19. minutumban. Aztán a szünet előtt jött a fekete leves. Előbb Csányi szerzett labdát, és kb. 9 méterről bombázott a kapuba. Néhány pillanattal később a hatodik faultunk után büntetőt kaptak a vendégek. Dobi érkezett a játéktérre, ám Hinojosa lába nem remegett meg.

A második játékrész 20. másodpercében Siska kezét nem fogta Fortuna, hiszen a lökete a kapufán csattant. Az újvárosiak három és fél perc alatt már negyedszer szabálytalankodtak, így figyelniük kellett a keményebb belépőkre. A végig aktívan játszó Faragó ugyan nem tudott gólt szerezni excsapata ellen, ám egy gólpasszt kiosztott Siskának.

Frank Tamás tanítványai a hajrában az öt a négy elleni taktikához folyamodtak, de nem sikerült újra egalizálniuk. Abból a szempontból még édesebb ez a győzelem, hogy a dunaújvárosiak az előző szezonokban sokszor törtek borsot az orrunk alá.

A DEAC zsinórban harmadik diadalával megerősítette a negyedik helyét a táblázaton.

NB I 7. forduló
DEAC-Dunaferr 3-2 (2-2)
Gólszerző: Kántor (2.), Rácz (19.), Siska (28.), ill. Csányi (20.), Hinojosa (20.)

Fotók: Papp Attila