A Fradi elleni győzelemmel nyitnánk az új évet

Krajcsi Bence szerint a Debreceni Egyetem csapata nem becsülheti le az egyre jobb formába lendülő FTC-t.

A DEAC férfi futsalosai ezen a héten két meccsen stabilizálhatják a helyüket az élmezőnyben. Elek Gergő legénysége kedden a Ferencváros, pénteken pedig a Dunaferr otthonában fog vendégeskedni. Az FTC jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán tizennégy egységének köszönhetően. A gárda az utóbbi hetekben elkapta a fonalat, ezt támasztja alá, hogy négy mérkőzés óta veretlen.

“Nem szabad a Fradi aktuális pozíciójából kiindulni, meggyőződésem, hogy ettől jóval nagyobb játékerőt képvisel” – kezdte a beszélgetést Krajcsi Bence. “A zöld-fehérek gyengébben rajtoltak, ám ezt követően összekapták magukat. Nagyon motiváltan várjuk a 2021-es esztendő első bajnokiját. Szerintem egy végig kiélezett mérkőzés vár ránk, ennek ellenére szeretnénk megszerezni a három pontot. Szerencsére sérülés nem nehezíti a dolgunkat, teljes kerettel állhatunk ki. Jó hangulatban készülünk a találkozóra, alaposan kielemeztük a Ferencvárost. Ellenfelünknél a rutinos Tóth Gyula védéseivel stabil alapot ad, Büki Baltazárt pedig egy veszélyes centernek tartom. Rajtuk kívül Bognár Bence, Fekete Róbert és Hosszú Ádám szintén húzóembernek nevezhető” – hangsúlyozta a 21 esztendős kapus.

A negyedik pozíciót birtokló együttesünk szeptemberben már két vállra fektette a IX. kerületieket, a 3-1-es győzelem során Krajcsi több nagy védést is bemutatott. Érdekesség, hogy ekkor még Madarász János irányította vetélytársunkat, de októberben Machalek Attila vette át tőle a stafétát.

“A bekapott gólt sajnálom, hiszen úgy érzem, hogy kicsit hibáztam annál a szituációnál. Szerencsére utána helyreállt a játékunk, átvettük a kezdeményezést, és ki tudtuk használni a Fradi hibáit. Ha az emlékeim nem csalnak, az összes találat pontrúgásból született. Saját teljesítményemet nem igazán szoktam elemezni, de azt elmondhatom, hogy Tóth Gyula ösztönzőleg hatott rám” – mutatott rá a hálóőr.

Férfi futsal NB I 11. forduló
FTC-Fisher Klíma-DEAC
2021. 01. 12. (kedd) 18:30, Aramis Csarnok – zárt kapuk mögött