A győzelem lebeg a szemünk előtt

A Debreceni Egyetem csapata két hónapja már két vállra fektette a szekszárdiakat, és erre készül a hétvégén is.

A második helyen álló DEAC női futsalosai a sereghajtó Szekszárd otthonában lépnek pályára az NB I nyolcadik fordulójában. A Tolna megyeiek hat mérkőzés alatt csak egy pontot szereztek, bár az éremesélyesnek gondolt TFSE elleni 4-4-es döntetlenjük intő jel lehet mindenkinek. Az előző idényben kupagyőzelmet ünneplő együttes lőtte a legkevesebb találatot (tizenkettőt) a bajnokságban, emellett a huszonkilenc bekapott gólt sem “teszi ki a kirakatba”.

A debreceniek október elején 4-0-ra győzték le a Szekszárdot. A DESOK-ban megrendezett bajnokin gyakorlatilag a szünetig eldőlt a három pont sorsa, hiszen Üveges Katalin tanítványai háromgólos fórral mehettek az öltözőbe. A második játékrész végén Krascsenics Csilla állította be a végeredményt.

“A szekszárdiak főleg fiatalokból álló csapattal vágtak neki ennek a szezonnak, de ahogy telik az idő, egyre jobban felveszik a bajnokság ritmusát” – kezdte a beszélgetést Nagy Anikó. “Ha megfelelően koncentrálnak, bárkinek a dolgát meg tudják nehezíteni, ennek ellenére győzelemmel szeretnénk zárni a találkozót. Kicsit szokatlan lesz a kezdési időpont (11 óra – a szerk.), de már pénteken elutazunk, így kipihenten küzdhetünk meg a hazaiakkal” – újságolta 19 esztendős játékosunk.

A lányoknak szükségük lenne a sikerélményre, mivel az előző két összecsapásukon a Tolnával és a Budaörssel szemben is alulmaradtak.

“Azt éreztem, hogy fejben kicsit szétestünk ezeken a találkozókon. Az sem könnyítette meg a dolgunkat, hogy többen sérüléssel bajlódtak. Bízom benne, hogy újra elkapjuk a fonalat. A Budaörs elleni vereség után kisebb szünet következett a bajnokságban, amely során elsősorban a regenerációra fektettünk nagy hangsúlyt” – árulta el Nagy Anikó, aki nyáron csatlakozott a DEAC keretéhez. “Olyan közegbe kerültem, ahol minden adott a fejlődéshez. Annak is örülök, hogy a csajok gyakorlatilag egyből befogadtak. Sajnos a gólszerzés még nem jött össze, pedig többször már közel jártam ehhez. Természetesen a csapat eredményes szereplése a legfontosabb, bár nyilván örülnék, ha minél hamarabb megszakítanám ezt a sorozatot” – zárta mondandóját a magyar válogatott futsalos.

NB I 8. forduló
Szekszárdi FC-DEAC
2020. 12. 05. (szombat) 11:00, Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont – zárt kapuk mögött

Fotók: Kovács Anikó, Derencsényi István