A jó teljesítményre a szövetségi kapitány is felfigyelt

A Debreceni Egyetem női futsalcsapatának egyik húzóembere Horváth Viktória. Tizenkilenc éves játékosunk jelenleg a harmadik helyen áll az NB I góllövőlistáján. Viki néhány hónappal ezelőtt a magyar válogatottban is debütálhatott, vagyis remekül alakult a szezonja.

A DEAC újoncként vágott neki az élvonal 2019/2020-as idényének, ennek ellenére ez nem látszódott Üveges Katalin együttesén. A lányok tizenhat mérkőzésen harminckét pontot szereztek. Ettől több egységgel csak a TFSE-Szertarsport.hu rendelkezik, a listavezető harminckilenc pontot birtokol jelenleg. Alakulatunk egyik gólfelelőse Horváth Viktória volt az utóbbi hetekben, Viki tizenhét alkalommal vette be a riválisok kapuját, ezzel a góllövőlista harmadik helyét foglalja el.

“Remekül alakult eddig a szezonunk, bár talán ettől is jobb lehetett volna. Ennek ellenére szerintem feljutóként nem okoztunk csalódást. Hogy melyik meccset emelném ki? Az Astra elleni 4-3-as diadal a legkedvesebb a számomra. Szeretném megnyerni a bajnokságot, de nem tudom, hogy erre lesz-e lehetőségünk. Hivatalos információt még nem hallottunk a folytatásról” – kezdte a beszélgetést Horváth Viktória, aki saját teljesítményét is értékelte. “Elég hullámzó teljesítményt nyújtottam. Az elején elégedett voltam magammal, aztán egy kisebb hullámvölgy következett, amiből az előző meccseken ki tudtam jönni” – mutatott rá 19 esztendős futsalosunk.

Viki produkciójára Dombó János szövetségi kapitány is felfigyelt. Húzóemberünk a nemzeti együttesben sem jött zavarba, a Visegrádi Nemzetek Tornáján például ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa.

“Felemelő érzés volt a válogatott mezét viselni. Örülök, hogy gólokat tudtam szerezni, valamint az is boldogsággal tölt el, hogy szép sikereknek lehettem a részese. Természesetesen a jövőben is azért fogok dolgozni, hogy újra meghívót kapjak” – világított rá Horváth.

Tehetségünk a kényszerpihenő alatt sem unatkozik. Igyekszik megőrizni a formáját, ám az edzések mellett a tanulás is fontos szerepet tölt be az életében.

“Nagyon hiányoznak a csapattársak, bár a csajokkal szoktunk olykor közösen tréningezni, de erre most csak online van lehetőségünk. Sokat kell tanulnom, mivel idén fogok érettségizni. Jelenleg távoktatás zajlik, így nehezebb a felkészülés. Annak örülök, hogy a családommal több időt tölhetek el” – zárta mondandóját Horváth Viktória.