Az egyik együttesünk örülhetett, a másik szomorkodhatott

Felemás hétvégét zártak a Debreceni Egyetem fiatal futsalosai.

A DEAC U17-es futsalcsapata a Gyulaházát látta vendégül a Kecskeméti János Sportcsarnokban a hétvégén. Nem várt könnyű mérkőzés Zákány Ferenc tanítványaira, hiszen az ellenfél hibátlan mutatóval érkezett Debrecenbe. Ennek ellenére már az ötödik percben megszereztük a vezetést, ekkor Hűse Imre passzába Kótai Dávid úgy ért bele, hogy a saját kapujában kötött ki a labda. Az örömünk nem tartott sokáig, hiszen a nyolcadik minutumban Tintér István egyenlített. A második játékrészben nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, a triplázó Vilmányi mellett Kopjári is betalált, így 5-1-re diadalmaskodtunk.

“Gőzerővel készültünk a bajnokira, mivel az éllovast fogadtuk. Azt fontos megjegyezni, hogy a fiúk ebben a szezonban kezdtek megismerkedni a sportág alapjaival. A meccs előtti edzéseken főleg a labdakihozatalokat, a forgásokat és a védekezést gyakoroltuk. Az U17-es korosztályhoz képest nagy iram jellemezte a találkozót, amit szerencsére jobban bírtunk, így a szünet után fel tudtuk őrölni az ellenfelet. Annak is örülhettem, hogy a tréningeken átvett elemek közül sokat viszontláttam” – nyilatkozta Zákány Ferenc.

Sokba kerültek a hibák

U20-as gárdánk ellenben nem örülhetett, hiszen 7-1-es vereségbe futott bele a gyulaházaiak ellen. Az összecsapáson tarthatatlannak bizonyult Koszta Zoltán, aki négyszer mattolta a védelmünket. A debreceniek két sikert követően ebben a szezonban először hagyták el vesztesen a játékteret.

“Kicsit megszeppenve vetettük bele magunkat a küzdelembe. Egy nagyon erős együttessel csaptunk össze, amely a hibáinkat könyörtelenül megbüntette. Szorosabb is lehetett volna az eredmény, ha elöl pontosabbak vagyunk, de sok helyzetet puskáztunk el. A lefújás után beszélgettem a fiúkkal, és úgy érzem, hogy helyén tudják kezelni ezt a vereséget” – fogalmazott Tóth Attila.

Fiú futsal I. osztály U17 Keleti csoport
DEAC-Gyulaházai Futsal 5-1 (1-1)
gólszerző: Kótai (5. – öngól), Vilmányi (26., 31., 37.), Kopjári (28.), ill. Tintér (8.)

Fiú futsal I. osztály U20 Keleti csoport
DEAC-Gyulaházai Futsal 1-7 (1-3)
gólszerző: Komlósi P. (10.), ill. Németh T. (1.), Koszta Z. (6., 13., 34., 39.), Torma (27., 28.)