Az egyik meccsen elég volt a négy lőtt gól

A Debreceni Egyetem U20-as csapata ugyan eltüntette tetemes hátrányát, a végén mégis az ellenfél örülhetett.

A DEAC fiatal futsalosai a Rubeolával csaptak össze a hétvégén. Az U17-es együttesünk már a második percben hátrányba került, aztán a szünet előtt Vilmányi Dominik egalizált. A második játékrészben Ferenczi Tibornak köszönhetően átvettük a vezetést, végül Tóth Barnabás állította be a 4-1-es végeredményt.

“Jó felfogásban játszottak a fiúk, próbálták alkalmazni a tanultakat, amikből helyzeteket dolgoztak ki, és gólokat szereztek. Az utolsó öt percben ellenfelünk öt a négy elleni taktikára váltott, amiből nekünk sikerült még betalálnunk remek védekezés után. Nagy gratuláció a csapatnak!” – összegzett Zákány Ferenc.

U20-as gárdánk is négyszer köszönt be, ennek ellenére a pontszerzés sem jött össze. Hadzsi Máté már az első minutumban megvillant, a második félidő elején pedig már 0-4 állt az eredményjelzőn. A debreceniek a duplázó Csirkés Imre vezérletével eltüntették a nagy hátrányukat, ám az utolsó szót Oláh Kristóf Attila mondta ki.

“Az első játékrész nem úgy alakult, ahogy terveztük. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, és óriási erőket mozgósítva négygólos hátrányból is sikerült egyenlítenünk. A nagy igyekezet során azonban összegyűjtöttük a hatodik szabálytalanságot, az ellenfelünk pedig belőtte a tízméterest, ezzel megnyerte a mérkőzést. Minden elismerésem a fiúké a második félidőben nyújtott teljesítményük miatt. Külön öröm, hogy egyre több futsalelemet alkalmaznak a találkozókon” – nyilatkozta Zákány Ferenc.

Fiú Futsal I. osztály U17 Keleti csoport
DEAC-Rubeola FC 4-1 (1-1)
gólszerző: Vilmányi D. (18.), Ferenczi (24.), Varga B. (35.), Tóth B. (40.), ill. Tamási G. (2.)

Fiú Futsal I. osztály U20 Keleti csoport 4. forduló
DEAC-Rubeola FC 4-5 (0-3)
gólszerző: Csirkés I. (31., 32.), Komlósi P. (32.), Osán (36.), ill. Hadzsi (1., 22.), Schiszler (8.), Oláh A. (18., 37.)