Az újoncot is legyőztük

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata szombat este a Budaörs otthonában 4-1-re diadalmaskodott, így két forduló után hibátlan mutatóval rendelkezik az NB I-ben. Együttesünkben André Antónia és Krascsenics Csilla is duplázott.

A budaörsiek a nyitányon a Szekszárdot múlták felül, az 5-1-es végeredmény a DEAC játékosait is óvatosságra inthette. A szombati meccsen is bekezdett az újonc, hiszen Koch Fruzsina már a második percben bevette Torma Lilla kapuját. Horváth Viktória egyenlíthetett volna, de Terdik Tamara kibabrált vele. Az első félidőben sok pontatlanság miatt akadozott a játékunk. Balya Dorottya nagy ziccert rontott el, ezt pedig André Antónia góllal büntette a 11. minutumban. Sajnos Tóth Nórát egy sérülés miatt ölben kellett levinni a pályáról, de szerencsére később vissza tudott térni.

A második játékrészt nagyobb sebességi fokozatban kezdte csapatunk, amely André újabb találatával megszerezte a vezetést. A folytatásban sokáig nyílt küzdelmet láthatott a publikum, de a hajrában Krascsenics Csilla kétszer is megvillant, ennek köszönhetően 4-1-es győzelmet arattunk. A DEAC két játéknapot követően makulátlan mérleggel rendelkezik, és vezeti a táblázatot.

“Az első félidő alapján nem nagyon lehetett megjósolni, mire számíthatunk a mérkőzés végén. Nagyon döcögősen kezdtünk, nem igazán tudtuk felvenni a meccs ritmusát. Ennek talán a nyomás, az utazás és a sok sérülés is lehetett az oka. A Budaörs újoncként remek teljesítményt nyújtott a találkozón. Látva a kispadunk rövidségét és az egyéb nehézségeket, az lett volna a logikus, ha visszaállunk egy zártabb védekezésre, és labdaszerzésből próbálunk kontrázni, de nyerni akartunk. Ezért Vivivel (Quirikó Vivien – a szerk.) azt kértük a csajoktól a második játékrészben, hogy rohanjuk, fárasszuk le őket és rontsuk el a játékukat a saját védőzónájukban. A lányok maximálisan betartották a taktikai utasításokat, a végeredmény pedig magáért beszél. Akadtak hibáink, emellett az ellenfél nagyon veszélyes támadásokat vezetett, ám kapusunk remek védéseinek köszönhetően ezeket nem tudták értékesíteni. André Antónia és Krascsenics Csilla szenzációs teljesítményt nyújtott, amivel újabb három pontot szereztünk, de a többiek is kivették a részüket a sikerből!” – összegzett Üveges Katalin.

Üveges Katalinék október 3-án a Szekszárdot látják vendégül a DESOK-ban.

NB I 2. forduló
Budaörs-DEAC 1-4 (1-1)
gólszerző: Koch (2.), ill. André (11., 25.), Krascsenics (39., 40.)