Egy pontot hozott Tóth Attila három gólja

A Debreceni Egyetem csapata fordulatos meccset vívott az újpestiekkel.

Frank Tamást hétfőn nevezték ki az Újpest vezetőedzőjének, a korábbi szövetségi kapitány a DEAC elleni mérkőzésen debütált a lila-fehérek kispadján. Együttesünk nem tudott teljes kerettel kiállni a keddi bajnokira, hiszen a rutinos Siska Gergőre eltiltás miatt nem számíthatott Elek Gergő.

Az első védést Krajcsi Bence mutatta be, majd Dohány Dominik Szabó Lajos próbálkozását hatástalanította. Suscsák Máté bosszankodhatott, mivel kétszer is a kapufát tesztelte. A következő lehetőség Faragó Lajos nevéhez köthető, aki Szentes-Bíró önzetlen lekészítése után nem tudott betalálni. A lehetőségeket követően a hatodik percben megérkezett az első gól: Szeghy egy eladott labda után csapott le. Lineker ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást, a gólvonalon álló Rácz blokkolt. A folytatásban többször kellett játékba avatkoznia Dohánynak, akinek az eszén Tóth Attila járt túl a 14. minutumban. Tóth néhány pillanattal később lefülelt egy passzt, majd meglódult, az i-re a pontot egy góllal tett fel. Az újabb csavarra nem kellett sokat várni: nem jött össze a felszabadítás, ezt pedig Lineker megbosszulta. A szünet előtt Szentes-Bíró távolról tüzelt, de a lila-fehérek cerberusán nem fogott ki.

A második játékrészt kicsit aktívabban nyitotta ellenfelünk, de Krajcsi magabiztosan tette a dolgát. Rácz hozta helyzetbe Szabót, de a lövés mellé ment. Tóth előtt adódott esély, ám ezúttal nem a legjobb megoldást választotta, az újpestiek az ellencsapásból pedig Suscsák révén megszerezték a vezetést. A jelenet után Krajcsi kisebb sérülés miatt lejött a pályáról, de szerencsére nem sokkal később visszatérhetett. Szűk három perccel a vége előtt Elek Gergő időt kért, majd jöhetett az öt a négy elleni taktika. Szabó Lajos viselte a megkülönböztető mezt, de az egalizálás nem neki, hanem Tóth Attilának jött össze. A meccslabdát Szeghy elhibázta, így egy-egy ponttal gazdagodott a két gárda.

“Ismét hatalmas egyéni hibákat követtünk el, emellett ilyen helyzetkihasználással egyszerűen nem lehet meccset nyerni. Rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, ám az ellenfél kapusa kiválóan védett. Az újpestiek bebizonyították, hogy jó csapatot alkotnak. Frank Tamás gyakorlatilag egy nap alatt csodát tett, hiszen remekül védekeztek. Azért vagyunk bánatosak, mert ezzel a döntetlennel elszállt az esélyünk a harmadik hely megszerzésére” – összegzett Elek Gergő vezetőedző.

“Nagyon nehéz dolgunk volt, az újpesti játékosok bizonyítani akartak az új edzőnek. Sajnos most is elkerülhető gólokat kaptunk. Ennek ellenére maradt bennem hiányérzet, hiszen úgy érzem, nyerhető lett volna ez a mérkőzés. Nem elégszünk meg azzal, hogy bekerültünk a felsőházba. Remélem a következő összecsapásokon már a győzelmek is jönni fognak” – fogalmazott Tóth Attila.

Férfi futsal NB I 15. forduló
DEAC-Újpest RFC-220 Volt 3-3 (2-2)
gólszerző: Tóth A. (14., 15., 40.), ill. Szeghy (6.), Lineker (16.), Suscsák (33.)
A DEAC összeállítása: Krajcsi – Tóth A., Szabó L. Thiago, Rácz Zs. Cserék: Dobi, Sánta, Faragó L., Szentes-Bíró, Kántor T., Berecz, Szabó Á. Vezetőedző: Elek Gergő.

A bajnokság állása:

Fotók: Derencsényi István