Elek Gergő: Érett csapattá váltunk

A Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata péntek este a Dunaferr ellen gyűjtött be nagyon értékes három pontot a DESOK-ban. A győztes gólt szerző Siska Gergő szerint a siker egyik kulcsa az volt, hogy hátul stabilitás jellemezte a DEAC-ot.

A Dunaferr az előző szezonokban a mumusunkká vált, így a drukkerek talán kicsit féltették a DEAC-játékosokat az ütközettől. Szerencsére Elek Gergő tanítványai nem foglalkoztak a múlttal, inkább 3-2-re diadalmaskodtak. A fiúkat még az sem törte meg, hogy az újvárosiak néhány pillanat alatt ledolgozták a hátrányukat.

“Tizenkilenc perc negyvennégy másodpercig mi domináltunk, 2-0-ra vezettünk, minden rendben volt. Aztán gyakorlatilag magunknak rúgtunk két gólt a szünetig. Az öltözőben azt beszéltük, hogy egyszer már megnyertük ezt a meccset, de a második félidőben újra meg kell nyernünk. Igazából egy kicsit attól tartottam, hogy a sok kihagyott helyzet ne bosszulja meg magát. A védekezésünk az elmúlt időszakhoz képest jobban működött, ennek is köszönhető, hogy nem lett problémánk végül. A hajrában nem rugdostuk el a labdát, hanem megtartottuk. Ezen a mérkőzésen is bebizonyítottuk, hogy érett csapattá váltunk” – nyilatkozta Elek Gergő.

A vezetőedzőhöz hasonlóan Siska Gergő is elégedetten értékelt.

“Nekünk állt a találkozó, szerencsére győztes gólt szereztem. Az igazat megvallva nagyon vártam már erre a találatra. A lehetőségeink alapján hamarabb is lezárhattuk volna az összecsapást. Sokat gyakoroltuk a védekezést az edzéseken, a Dunaferr ellen nagyon stabilak voltunk hátul” – fogalmazott a 30 esztendős futsalos.

A center Szentes-Bíró Tamással egyetemben a nemzeti együttessel készül a jövő héten.

“A győzelem és a gólom miatt is jó hangulatban mehetek az összetartásra, amely során például a pontrúgásokat fogjuk átvenni. Tizennyolc főből áll a keret, de a következő tétmeccsen tizennégy játékosra számít a szövetségi kapitány, így biztosan mindenki odateszi magát, hogy újra lehetőséget kapjon” – mutatott rá Siska.

A DEAC nyolc forduló alatt tizenöt pontot szerzett, ezzel jelenleg a negyedik helyen áll a táblázaton.

Fotók: Papp Attila