Eljött a lehetőség a visszavágásra

Sovány Liza elárulta, a DEAC tagjaiban még mindig keserű emlék az októberi vereség.

A Debreceni Egyetem női futsalosai ebben az idényben eddig csak egyszer maradtak pont nélkül az NB I-ben. Quirikó Vivien gárdája október elején az Astra ellen 5-1-es pofonba nézett bele a DESOK-ban. Ez a fiaskó mai napig kellemetlen emlék a játékosainknak, ám vasárnap az üllőiek csarnokában lehetőség nyílik a revansra.

“Mindkét csapat presztízsmeccsre készül. Mi szeretnénk visszavágni, ám ezt a hazaiak meg akarják akadályozni. Az őszi vereséget nem felejtettük el, még mindig fáj nekünk ez a kisiklás. Azon a találkozón az ellenfelünknek kis túlzással minden bejött, ezzel szemben nekünk szerencsénk sem volt. Azt éreztem akkor, hogy ha éjfélig játszanánk, akkor sem nyernénk. Egyébként sokakat meglephetett az Astra eddigi teljesítménye, hiszen a nyáron kulcsemberek távoztak, ám ez nem nyomta rá a bélyegét az eredményekre” – nyilatkozta Sovány Liza.

Együttesünk a legutóbbi játéknapon a Csepelt magabiztosan fektette két vállra (3-0). A végeredményt egy tetszetős támadás végén Sovány Liza állította be a 39. percben.

“Egy megszerzett labdát követően Krascsenics Csillával szépen vittük végig a kettő az egy elleni szituációt. Nagyon jót tett ez a gól az önbizalmamnak, valamint ez is alátámasztja, hogy a sok munka nem hiábavaló. Egyébként végig kézben tartottuk a találkozót, bár egy ilyen ellenféllel szemben mindig nehéz, hiszen felvehetjük a rá jellemző lassabb tempót. Remek döntést hoztam, amikor igent mondtam a DEAC ajánlatára a nyáron. Amiatt olykor bosszús vagyok, hogy amikre edzéseken képes vagyok, azokat a meccseken még nem mindig tudom előhúzni” – zárta mondandóját 20 esztendős tehetségünk.

Női futsal NB I 8. forduló
Astra-Activtek HFC-Üllő-DEAC
2021. 12. 05. (vasárnap) 17:00, Üllő Városi Sportcsarnok