Fájó vereség

A Debreceni Egyetem csapatát megtréfálta a Budaörs.

“Nem szabad leírni az újoncot” – hangsúlyozta néhány napja Czégény Zsuzsánna, és sajnos milyen igaza lett…

A DEAC női futsalosai a budaörsieket látták vendégül a DESOK-ban szombat délután. A koronavírus miatt elrendelt szigorításoknak köszönhetően nézők nem lehettek a lelátókon. Alig harsant fel a kezdést jelző sípszó, Horváth Viktória eresztett meg egy bombát, ami a kapufán csattant. A második percben a berúgásnál Koch Fruzsina remekül találta meg Bede Annát, aki értékesítette a lehetőséget. Megyeri növelhette volna a vendégek fórját, de Torma Lilla szerencsére jól zárta a szöget. A másik oldalon Terdik Tamara sem unatkozott, hiszen Nagy Anikó, majd Horváth próbálkozását is hárította. A pontrúgásokkal a vendégek sok gondot okoztak: előbb Bedét hagytuk egyedül, de a kapufa kisegített minket, aztán Koch Fruzsina távoli löketét Torma nem tudta hatástalanítani. Sok pontatlanság (rossz passzok, labdakezelési hibák) csúszott a játékunkba, ezzel a saját dolgunkat nehezítettük meg.

A második félidőben Krascsenics Csilla csikart ki veszélyes helyről szabadrúgást: Horváth löketét blokkolták a vendégek. A 32. minutumban még egy lépést tett a győzelem felé a Budaörs, ekkor a Tormáról kipattanó labdát Balya Dorottya pofozta be. Horváth Viki második kapufája azt bizonyította, hogy ezen a meccsen valahogy semmi sem akart összejönni, de azt is tegyük hozzá, hogy ilyen minden gárda életében előfordul. A negyvenedik percben Megyeri néhányat tolt a játékszeren, majd beállította a 0-4-es végeredményt.

A hetedik forduló másik összecsapásán az Astra 6-2-re diadalmaskodott a Szekszárd otthonában, így stabilizálta az első helyét. A TFSE-Tolna meccset később fogják pótolni.

Ha minden a tervek szerint alakul, Üveges Katalin együttesére december 5-én szekszárdi túra vár a bajnokságban.

Női futsal NB I 7. forduló
DEAC-Budaörs Futsal 0-4 (0-2)
gólszerző: Bede (2.), Koch (14.), Balya (32.), Megyeri (40.)

Fotó: Derencsényi István