Felszabadult játékra lesz szükség

Tóth Renáta szerint a Debreceni Egyetem alakulata abból is profitálhat, hogy házon kívül rendre fényes eredményt szokott elérni.

A DEAC női futsalosai nehéz, de nem reménytelen helyzetbe sodródtak a Tolna elleni döntő első felvonása után. A tolnaiak 2-1-re nyertek a DESOK-ban április 11-én, így ők kerültek lépéselőnybe az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai vasárnap idegenben tehetik újra nyílttá a finálét.

“Alaposan kielemeztük az első mérkőzést, amelyen bosszantó hibákat követtünk el, de akadtak biztató momentumaink is, utóbbiakra kell építenünk – hangsúlyozta Tóth Renáta. – A szokásosnál nagyobb drukk dolgozott bennünk, emiatt nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami jellemzett minket ebben az idényben. Ebből kifolyólag a hétvégén a felszabadult játék lesz az egyik kulcs. Az mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy valamiért idegenben jobban megy mostanság. El kell hinnünk, hogy még semmi sincs veszve! A Tolna letámadása sok problémát okozott nekünk két hete, erre is próbálunk felkészülni az edzéseken” – mutatott rá a rutinos kapuvédő.

Torma Lilla sajnálatos sérülése miatt Tóth Renátára főszerep hárul az aranycsata során. Elmondása szerint izgatottan várta az összecsapást, bár ez az esetében nem annyira meglepő.

“Minden találkozó előtt stresszes vagyok, de az első védés után sokkal felszabadultabbá válok. Abban biztos voltam, hogy ha túlizgulom a dolgot, abból a csapat nem jön ki jól. Próbáltam a maximumot nyújtani, és azt is tudtam, hogy a csapattársaimra bármilyen helyzetben számíthatok. A lányok biztatásából mindig sok erőt tudok meríteni” – árulta el a kapus.

Csütörtökön az is kiderült, hogy a DEAC a Magyar Kupa elődöntőjében a Budaörssel találkozik. Érdekesség, hogy a cívisvárosiak a bajnoki döntőbe pont a budaörsiek testén keresztül jutottak be.

“Nem szabad lebecsülni a Budaörsöt, még annak ellenére sem, hogy az NB I-es párharcól mi jöttünk ki győztesen. Kemény mérkőzésre számítok, de bízom a továbbjutásban, aztán jó lenne, ha a döntőt is megnyernénk, ám nem akarok ennyire előretekinteni” – zárta mondandóját Tóth Renáta.

Női futsal NB I döntő 2. mérkőzés
Tolna-Mözs-DEAC
2021. 04. 25. (vasárnap) 17:00, Tolna Városi Sportcsarnok – zárt kapuk mögött