Fordulatos meccsen szereztünk egy pontot

A Debreceni Egyetem alakulata a mostani idényben már negyedik alkalommal remizett az élvonalban.

A válogatott szünetet követően a DEAC férfi futsalcsapata az Aramist fogadta a DESOK-ban hétfő este. Tihanyi Csaba legénysége bizakodva várhatta a meccset, mivel az előző fordulóban legyőzte a Nyíregyházát, ezzel megszakadt a nyeretlenségi sorozata az NB I mostani kiírásában.

A születésnapos Thiago (brazil légiósunk ma lett 28 esztendős) nem sokat teketóriázott, már a tizedik másodpercben tesztelte Csikós Eriket, aki szögletre tenyerelte a próbálkozást. Aztán a harmadik percben a vendégek gyakorlatilag az első helyzetüket értékesítették: Vattamány Dávid passza után Moga Ervin a hatoson belül lőtte a labdát a léc alá. Nem sokkal később Gellérfi vette célba a kapunkat, de Nyerges András lábbal hárított. A másik oldalon Vass Ottó löketei okozhattak riadalmat, ennek ellenére az eredmény nem módosult. Aztán a hetedik percben már nem 0-1 szerepelt a kijelzőn, ugyanis egy jó indítást követően Lévai Dániel Márk higgadtan értékesítette a helyzetét. A második bekapott gól miatt egyből időt kért a vezetőedzőnk. A rövid eligazítás után igyekeztünk nagy nyomást helyezni az ellenfelünkre. Bőven akadt dolga Csikósnak, ettől függetlenül sokáig nem csökkent a hátrányunk. Nagyjából két és fél minutummal a szünet előtt Harmati szépen becsapta a védőjét, végül kilőtte a hosszú sarkot, ezzel megkezdtük a felzárkózást.

A második játékrészben sem unatkozhattak a drukkerek, mivel mindkét oldalon akadtak góllal kecsegtető szituációk. Hiába jegyezhettünk fel sok lehetőséget, az állás a 34. percig nem változott, de aztán fordulatos végjáték következett. Először Tóth Attila nagyjából 13 méterről bombázott a bal felső sarokba, ennek köszönhetően egalizáltunk. Kulcsemberünk ezzel jó eséllyel pályázik a forduló gólja címre. A 37. minutumban már mi álltunk közelebb a három pont megszerzéséhez, mivel Faragó Lajos megpattanó átlövése becsapta Csikóst. Az Aramis a végjátékban elővette az öt a négy elleni felállást, ami meghozta a gyümölcsét, ugyanis egy jobbról érkező centerezés Harmatiról jutott a gólvonalon túlra. Az utolsó percben Faragó vette fel a megkülönböztető mezt, de sajnos újabb csavar már nem jött.

A mostani szezonban ez volt a negyedik remink az NB I-ben. A következő bajnokink pénteken lesz, ekkor a Nyírbátor csarnokában vendégeskedünk.

NB I 6. forduló
DEAC-Aramis SE 3-3 (1-2)
DESOK, vezette: Szilágyi Norbert, asszisztensek: Takács Ákos, Goneth Béla.
gólszerzők: Harmati (18.), Tóth A. (34.), Faragó (38.), ill. Moga (3.), Lévai (7.), Harmati (39. – öngól)
A DEAC összeállítása: Nyerges – Thiago, Harmati, Franchu, Berecz. Cserék: Tóth B., Faragó, Vass, Siska, Farkas, Tóth A., Magyar, Győri. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

Fotók: Derencsényi István