Győzelemmel kezdtük a bajnokságot

A Debreceni Egyetem női futsalosai a Tolna elleni meccsel nyitották az NB I új szezonját: Üveges Katalin csapata 3-2-es sikerrel vette az első akadályt.

A DEAC az előző idényhez hasonlóan idén is a Tolna-Mözzsel csapott össze az első fordulóban. Együttesünk keretében helyet kapott a nyáron érkezett Torma Lilla és Nagy Anikó is. A vasárnapi meccsen az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert: előbb Üveges Katalin, majd Krascsenics Csilla köszönt be. A térfélcsere után a vendégek Szöllős Alexandra Jázmin találatával szépítettek, de Horváth Viktória a 33. percben megvillant, így ismét kettővel vezettünk. A hajrában Horváth Hanna szépített, de a dobogóra vágyó együttesünk bezsebelte a három pontot.

Sajnos a sok sérülés és a féléves szünet meghatározta a játékunkat. Szerettük volna, ha mostanra már versenyérettebb a csapat. Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Tóth Nóra és én is hiányoztunk a heti felkészülésről, ami igencsak kihatott a teljesítményünkre. Sem a sebességünk, sem a technikai és taktikai tudásunk nem mutatkozott meg ezen a mérkőzésen, emiatt most nagy hiányérzet van bennem, ám a Tolnán ugyanez látszott. Biztos vagyok benne, hogy ez fordulóról fordulóra javulni fog. Örülünk a három pont megszerzésének, ami egy kis löketet adhat a Budaörs elleni összecsapáshoz. Következő ellenfelünk 5-1-re diadalmaskodott a Szekszárd otthonában, így biztosan nem számíthatunk könnyű bajnokira. Ráadásul Horváth Viktóriára valószínűleg hosszabb kihagyás vár, amit nehezen bírtunk el vasárnap. Játékosaimnak mindenesetre gratulálok a tisztes helytálláshoz, nagy szükségünk volt most erre a győzelemre“- nyilatkozta Üveges Katalin.

NB I 1.forduló
DEAC-Tolna 3-2 (2-0)
Gólszerző: Üveges (15.), Krascsenics (19.), Horváth V. (33.), ill. Szöllős (29.), Horváth H. (38.)

B.Á.